Veganiškos spurgos: receptas, kurį verta išbandyti

Tinklaraštis „Follow your spoon“ dalijasi veganiškų spurgų receptu – jį verta išbandyti visiems!

 Veganiškos spurgos.<br> „Follow your spoon“.
 Veganiškos spurgos.<br> „Follow your spoon“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-04-20 07:33

Reikės:

  • 2 pakelių natūralaus tofu
  • 155 g natūralaus sojų ar kokosų jogurto
  • 20 g vanilinio cukraus
  • 90 g cukraus
  • 140 g miltų
  • 10 g kepimo miltelių
  • apie 0,7 l aliejaus spurgoms kepti 

Kaip gaminti

Tofu sutriname šakute, kad neliktų didelių gabalėlių.

Sumaišome su jogurtu ir cukrumi.

Tada dedame miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišome.

Drėgnomis rankomis formuojame apvalias spurgytes (mažesnės geriau iškepa) ir dedame į įkaitintą aliejų, vis maišome ir vartome spurgas, kad tolygiai apkeptų (kokias 5–6 min).

Kai iškepa, perkeliame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų perteklinis aliejus.

Tada perkeliame į kitą indą ir jei norisi, apibarstome cukraus pudra.

Skanaus!

Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir tinklaraščiui „Follow your spoon“.

 „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.