Savo rankomis galima pasidaryti ir daug įvairių veganiškų sūrių, pavyzdžiui, fetos, kuris bus puikiai tinkamas salotoms, sumuštiniams, vietoje padažo ir kitur.
Augalinis fetos sūris
Reikės:
- 180 g tofu (sojų varškės)
- 0,5 šaukšto maistinių mielių
- 0,5 šaukšto sojų padažo
- 70 ml kokosų aliejaus (naudotas rafinuotas – tad be kokosų kvapo)
- 1 šaukšto šviežių citrinos sulčių
- 0,5 šaukšto obuolių acto
- 0,5 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio svogūnų miltelių/granulių
Kaip gaminti
Tofu išimti iš pakuotės ir nusausinti spaudžiant su rankšluosčiu ar popieriniais rankšluosčiais.
Visus ingredientus iki vientisos masės sumalti rankiniu trintuvu ar maisto procesoriumi.
Sumaltą masę dėti į pasirinktą indą, galima jį dar iškloti kepimo popieriumi, kad sūrį išimti būtų lengviau.
Sūrį palaikyti šaldytuve bent kelias valandas arba geriausia – per naktį.
Valgyti galima vieną, su salotomis, užkandžiais, makaronais, naudoti kaip padažą ir kt.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir „Plantasticka“.
„Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės.