Lašiša medaus padaže: karališki pietūs vos per per keletą minučių

Greitai paruošiami gardūs pietūs – tai, ko norisi savaitgaliais. Pagal šį receptą paruošite būtent tokius karališkus pietus šeimai, kaimynams ir draugams. 

 Lašiša medaus padaže.<br> 123rf nuotr.
 Lašiša medaus padaže.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-12 14:51, atnaujinta 2023-11-03 15:29

Lašiša medaus padaže

Reikės:

  • 500 g lašišos filė
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • juodųjų pipirų

Padažui reikės:

  • 2 v. š. medaus
  • 1 v. š. sojų padažo 
  • 1 v. š. citrinų sulčių
  • kelių citrinos griežinėlių
  • druskos
  • 1 skiltelės česnako
  • šviežių petražolių

Kaip gaminti 

Lašišos filė supjaustykite gabalėliais, apibarstykite druska ir pipirais. 

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite kepti lašišos gabalėlius ant odos, apskrudinkite maždaug minutę ar dvi, tada apverskite, apkepkite, ir vėl verskite ant odos.

Indelyje sumaišykite medų, sojų padažą, supilkite citrinų sultis, dėkite sutrintą česnaką, druskos. Užpilkite ant lašišos, leiskite užvirti, dėkite keletą citrinos griežinėlių, viską šiek tiek pakaitinkite, kad padažas sutirštėtų.

Apibarstykite smulkintomis petražolėmis ir patiekite su mėgstamu garnyru – ryžiais, bulvėmis, garuose ruoštais brokoliais ar kitomis daržovėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.