Majonezą galėsite kabinti šaukštais ir net pasigaminti desertą: „Lidl“ parduotuvėse net 5 pagardų krepšelis tik 5,31 eurų

Be kokio pagardo dažnas valgytojas neįsivaizduoja tradicinių stalo patiekalų? Tai ne kas kitas, o tirštutėlis, baltas it sniegas, saldžiarūgščio skonio majonezas. Pastaruoju metu pakilus įvairių pagardų kainoms, gerokai šoktelėjo ir majonezo kaina. Visgi, majonezo mėgėjai turėtų suklusti: su privataus prekės ženklo „Kania“ produktais mėgstamus patiekalus galėsite gardinti kiek geidžiate, nes dabar net kelių pagardų krepšelis „Lidl“ parduotuvėse kainuoja tik 5,31 Eur.

Majonezas.<br>„Shutterstock“ asociatyvi nuotr.
Majonezas.<br>„Shutterstock“ asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2023, 10:00 AM

Įvairūs padažai ir pagardai – neatsiejama viso pasaulio gastronomijos dalis, padedanti išryškinti bet kurio patiekalo skonį. Tačiau būtent majonezas jau šimtmečius karaliauja tiek aukščiausio lygio, tiek kasdienėje virtuvėje ir yra vienas iš kelių svarbiausių kulinarinių ingredientų, tinkantis gardinti kiaušinių, mėsos ir žuvies patiekalus ar net desertus.

Teigiama, kad XVIII a. jis buvo sukurtas visai netyčia. Siekiant atšvęsti karinę pergalę ir pamaloninti didikų gomurį, prancūzų šefai gamino padažą, tačiau jiems pritrūko grietinėlės, tad vietoje jos teko sumaišyti aliejų ir kiaušinių trynius. Šis derinys pasiteisino tobulai, o vėliau majonezas puikiai prigijo ir platesniame pasaulyje. Dabar ir Lietuvoje retas įsivaizduoja tradicinį stalą be majonezo: juk ir balta mišrainė, ir šaltiena, ir kimšti kiaušiniai valgomi kartu su šiuo ingredientu.

„Kania“ – skanesniam ir taupesniam gyvenimui

Žmonės, norintys tiek šventinį, tiek kasdienį stalą paįvairinti padažais ir pagardais, pastaruoju metu galėjo išties nustebti, parduotuvių lentynose pamatę žinomų prekės ženklų gaminamų produktų kainas. Pavyzdžiui, majonezo indelio kaina gali siekti net 5 Eur ir daugiau. Stebint tokius skaičius, tikriausiai dažnas susimąstė, ar tikrai verta gaminti sklidiną indą baltos mišrainės ar marinuoti mėsą majoneze.

Kompromisą tarp skonio ir kainos padeda pasiekti „Lidl“ parduotuvių asortimento žvaigždė – pirkėjų pamėgtas privatus prekės ženklas „Kania“. Jis siūlo tiek įprastus, tiek gurmaniškus pagardus bei padažus už mažesnę kainą. Tad ir toliau galėsite mėgautis namie ruoštais patiekalais, kurie bus ne tik dar gardesni, bet ir kur kas pigesni. Juk skanus padažas ar žiupsnelis tinkamų prieskonių – pusė patiekalo sėkmės.

Jau šią savaitę „Lidl“ parduotuvėse susirinkite įvairių „Kania“ pagardų krepšelį, kuris jums kainuos tik 5,31 Eur, o su įsigytais produktais galėsite pagaminti begalę patiekalų ir ypatingu skoniu nustebinti savo artimuosius.

Pamėgtą mišrainę galėsite visai netaupydami gardinti majonezu „Original“ (620 g indelis už 2,89 Eur). Garuojantį bulvių užkandį – mirkyti gausioje švelnaus pomidorų kečupo jūroje (560 g indelis tik už 1,19 Eur). Sultingą popietės sumuštinį galėsite paruošti su garstyčių padažu, kurį įsigysite tik už 0,59 Eur. O saldžiarūgščiam daržovių marinatui paruošti rinkitės visuomet kartu derantį maistinės acto rūgšties (1 l – 0,39 Eur) ir juodųjų pipirų grynuolių (14 g už 0,25 Eur) tandemą. Taip, apsiperkant „Lidl“ parduotuvėje vos už daugiau nei 5 eurus, galėsite mėgautis plačia skonių įvairove savo virtuvėje.

Majonezas – ne tik įprastiems patiekalams ruošti

Majonezas tiek ant stalo, tiek šaldytuve dažnai ilgai neužsibūna. Ypač tada, kai „Lidl“ parduotuvėse jis prieinamas už tokią gerą kainą. Visgi, jei prie įprastų patiekalų norisi atrasti ir naujų skonių, siūlome išbandyti lengvą ir nebrangų bananinių keksiukų receptą. Jis tikrai nustebins ne tik savo skoniu, bet ir vienu neįprastu ingredientu – majonezu, kuris desertams suteikia drėgnumo ir purumo.

Keksiukams pagaminti jums reikės:

  • 2 stiklinių miltų
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 puodelio cukraus
  • 3 prinokusių bananų
  • 2 valgomųjų šaukštų majonezo „Kania“
  • 0,5 puodelio šokolado gabalėlių

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros ir pasiruoškite popierines keksiukų formeles arba metalinį keksiukų padėklą. Tuomet dubenyje sumaišykite birius produktus – miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Po to sutrinkite bananus ir kartu su majonezu bei šokolado gabalėliais įmaišykite į bendrą masę. Kai tešlą supilstysite į paruoštas formeles, kepkite keksiukus orkaitėje apie 20 minučių, kol jie taps auksinės spalvos.

Jiems iškepus, pasitelkite fantaziją ir papuoškite keksiukus arba likusiais šokolado gabalėliais, arba kremine kepurėle. Ragaudami keksiukus net nepastebėsite slapto ingrediento – majonezo, tačiau tikrai nustebsite, nes keksiukai bus itin purūs ir minkšti. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.