Traškūs korėjietiški vištienos sparneliai: skonis užburs nuo pirmojo kąsnelio (3)

„Skonio“ skaitytojas Saulius P. rekomenduoja išsikepti vištienos sparnelių pagal korėjietišką receptą.

 Traškūs korėjietiški vištienos sparneliai.<br> Skaitytojo nuotr.
 Traškūs korėjietiški vištienos sparneliai.<br> Skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2021, 4:57 PM, atnaujinta May 3, 2021, 4:57 PM

„Šis patiekalas atperka visą gaminimo procesą – nesigailėsite nuo pačio pirmo kąsnelio. Skonis – kaip iš kinų restorano, tik geriau“, – savo pasiūlymą apibūdino jis.

Dalijamės Sauliaus receptu – būtinai išbandykite!

Traškūs korėjietiški vištienos sparneliai

Reikės:

  • 1,4 kilogramo vištienos sparnelių (galima naudoti ir kitas dalis)
  • 1 šaukšto jūros druskos
  • 2 šaukštų kapoto imbiero
  • 1 šaukšto česnako granulių
  • pusės šaukšto maltų pipirų
  • 1 puodelio kukurūzų krakmolo
  • aliejaus kepti

Padažui:

  • 3 šaukštų pomidorų padažo
  • 2 šaukštų „Sriracha“ padažo (galima naudoti kitą aitrų padažą)
  • ¼ puodelio medaus
  • ¼ puodelio rudojo cukraus
  • 2 šaukštų sojų padažo
  • 2 šaukštų smulkiai supjaustyto česnako
  • 1 šaukšto sezamų aliejaus
  • 1 šaukšto sezamų sėklų (apibarstyti)

Kaip gaminti

Į didelį dubenį sudedame vištieną, apibarstome jūros druska, imbieru, česnako milteliais, pipirais, ir gerai ištriname.

Išvoliojame kiekvieną vištienos gabaliuką krakmole, kad būtų padengtas lygiai.

Į giliadugnę keptuvę įpilame aliejaus ir palaukiame, kol užvirs. Dedame vištienos gabaliukus po vieną ir kepame maždaug po 3-5 min.

Iškepus visus gabaliukus, išgriebiame visas „šiukšlytes“ iš aliejaus. Kepame gabaliukus antrą kartą, po pora minučių (nebūtina, bet dėl to jie bus traškesni). Nusausiname aliejų ir sudedame vištieną į didelį dubenį.

Paruošiame padažą sumaišydami visus ingredientus. Patariama jį dar pašildyti, tinka mikrobanginėje krosnelėje. Užpilame padažą ant vištienos ir apibarstome sezamų sėklomis. 

Skanaus!

Kokiu patiekalu pradžiuginate savo šeimą ir artimuosius? Galbūt ruošiate ypatingus balandėlius, verdate savo firminę sriubą, kepate nuostabų kepsnį, o gal artimuosius lepinate pyragais arba stebinate tolimų kraštų virtuvių patiekalais? 

Pasidalinkite savo šeimos receptu – ir laimėkite puikius prizus! 

Portalas lrytas.lt skelbia skaitytojų receptų konkursą. 

Skaitytojai, užpildę konkurso anketą ir atsiuntę receptą su nuotrauka, turi galimybę laimėti konkurso rėmėjo „Delimano“ įsteigtus prizus. 

1 vietos laimėtojas gaus 150 eurų dovanų kuponą apsipirkti „Delimano“ parduotuvėje. 2 vietos laimėtojas gaus 100 eurų dovanų kuponą, 3 – 50 eurų dovanų kuponą.

Receptus iki gegužės 15 d. kelkite čia.

Laimėtojas bus renkamas skaičiuojant balsus projekto polapyje. Balsuoti galima tik vieną kartą per dieną. Balsų skaičių fiksuosime gegužės 16 d. 9 val., tą pačią dieną paskelbsime konkurso laimėtojus.

Kartu su skaitytojų receptais dalinsimės ir gero maisto žinovės Aistės Švetkauskės receptais ir patarimais, kaip galima panaudoti „Delimano“ indus ruošiant tradicinius lietuviškus patiekalus.

Tad kviečiame dalyvauti, bandyti kitų receptus, balsuoti – ir laimėti!

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.