Paprastas patarimas neleis sugesti avokadui

Avokadus mėgstame ne tik dėl jų skonio – juose yra daug širdžiai naudingų sveikųjų rūgščių ir kalio. Tačiau kas iš mūsų nėra nusivylęs, kai atvėrę šaldytuvo duris pamatome, kad prieš dieną palikta sveika avokado pusė taip pajuodavo, kad visiškai nekyla pagundos jos valgyti?

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2015, 10:55 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 6:13 AM

Paprastas triukas padės išsaugoti avokadą tokį patį, kokį ten padėjote. Tereikės svogūno.

Atpjaukite keletą stambių riekelių, dėkite į sandarų plastikinį indelį, ant viršaus padėkite avokado puselę su kauliuku – jo nereikia pašalinti. Svarbu, kad odelė liestųsi su svogūnais.

Uždenkite dangtelį, padėkite indelį į šaldytuvą ir būkite ramūs – rasite avokadą žalią, o ne juodą.

Pasirodo, svogūnas skleidžia tam tikras medžiagas, kurios padeda sustabdyti oksidacijos procesus, dėl kurių avokadas pajuoduoja.

O gal žinote kitų būdų? Pasidalinkite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.