Granatas – tikras žiemos brangakmenis, vaisius, kurio sėklos organizmui suteikia gausybę reikalingų medžiagų.
Viename granato vaisiuje yra net 40 proc. kasdien rekomenduojamos vitamino C normos. Taip pat jame yra medžiagų, atitolinančių širdies ligas, mažinančių cholesterolio kiekį ar padedančių sulieknėti.
Granato sėklos labai tinka salotoms gardinti, ypač jos tinka prie mėsos.
Tačiau daugelis esame patyrę, kad išlupti granato sėklas neapsitaškius – ne pati lengviausia užduotis. Kai kurie ekspertai pataria panardinti perpjautą granatą į didelį dubenį su vandeniu, o tuomet rankomis lupti sėklas.
Tačiau yra dar paprastesnis būdas – pažiūrėkite šį trumpą vaizdo siužetą.
Tereikės medinio šaukšto, o jį juk rasime kiekvienoje virtuvėje.
Nepraleiskite naujienų – lankykitės lrytas.lt svetainėje „SKONIS“ arba tapkite mūsų draugu „Facebook“.