Niekas nepaneigs, kad geriausia, jei patiekalas iš žuvies ruošiamas tą pačią dieną. Kuo žuvis šviežesnė, tuo ji skanesnė. Tačiau ne visuomet turime laiko iškart ją paruošti arba laukiame svečių.
„Huffpost Taste“ su šiuo klausimu kreipėsi į keletą restoranų šefų. Daugelis jų žuvį perka kasdien ir perka tiek, kad sunaudotų dar tą pačią dieną. Bet patyrę virtuvės meistrai sutiko: šviežią žuvį ilgiausiai galima laikyti dvi-tris dienas.
Tačiau kad ji nesugestų, svarbu žinoti, kaip ją laikyti.
Sveiką, neišdorotą žuvį galima laikyti ilgiau nei filė – žuvį išdorojus atsiranda daugiau paviršių, kurie turės kontaktą su deguonimi. Todėl filė genda greičiau. Ją reikėtų suvartoti per dvi dienas, o sveika žuvis gali pastovėti ir tris.
Geriausia, jei šviežia žuvis bus laikoma šaldytuve ant ledo. Ją reikėtų laikyti plastiko maišelyje arba padengti maišeliu ledą ir ant jo dėti žuvį. Pati žuvis ar file neturėtų liestis su ledu.
Kaip įsitikinti, ar žuvis nesugedo? „Patikimiausias dalykas – jūsų uoslė. Jeigu nejaučiate blogo kvapo, – žuvį galima ruošti“, – patarė „Huffpost Taste“.
Nepraleiskite naujienų – lankykitės lrytas.lt svetainėje „SKONIS“ arba tapkite mūsų draugu „Facebook“.