Kaip patiekti brokolį, kad vaikai jo geistų, kaip ir šokolado

Idėjinis Virtuvės mitų griovėjų lyderis Alfas Ivanauskas Motinos dienos išvakarėse padovanojo staigmeną mamytėms. Kauno prekybos centre „Molas“ įkurtoje improvizuotoje virtuvėje kulinaras dalijosi kūrybiškomis gudrybėmis, kaip pateikti sveiką maistą vaikams taip, kad jis būtų ne mažiau patrauklus nei saldumynai. 

Renginio akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Renginio akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Renginio akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Renginio akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Renginio akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Renginio akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Renginio akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Renginio akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Renginio akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Renginio akimirka.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 2, 2016, 10:32 AM, atnaujinta May 26, 2017, 11:06 PM

Alfas susirinkusioms mamoms pasakojo, kaip kūrybiškai pateikti sveikus produktus vaikams, kad mažieji noriau juos valgytų. Jis demonstravo įvairias gudrybes, kurios brokolį ar morką paverčia tokiu pat geidžiamu kaip šokoladinis saldainis, o sveiką mitybą – įtraukiančiu žaidimu, kuriam vaikams sunku atsispirti.

„Daugelis mamų kasdien susiduria su situacija „nenoriu, nemėgstu, nevalgysiu“, kai mažieji atsisako valgyti visai arba vietoje sveikos kruopų košės reikalauja šokolado. Šį iššūkį galima spręsti pasitelkiant kūrybiškumą ir per originalų maisto pateikimą, jo išdėliojimą lėkštėje paversti valgymą linksmu žaidimu ar užburiančiu pasakojimu“, – patarė virtuvės mitų griovėjas.

Pasak jo, yra maisto, kurio daugelis vaikų niekuomet neatsisakytų, pavyzdžiui – ledai. Tačiau parduotuvėje siūlomų ledų sudėtyje paprastai daug cukraus, todėl jie nėra sveiki. Renginio prekybos centre „Molas“ metu Alfas pademonstravo, kaip pasigaminti tokius ledus, kurie galėtų papildyti net didžiausio sveikuolio meniu.

Sveikos mitybos idėjų Alfas sėmėsi kelionėje po Japoniją, iš kurios ką tik grįžo. Ši šalis garsėja sveikos mitybos tradicijomis ir gyventojų ilgaamžiškumu. Japonija užima pirmąją vietą pasaulyje pagal vidutinę žmonių gyvenimo trukmę, kuri viršija 83 metus.

„Didžiąją dalį japonų ilgaamžiškumo lemia tai, kad jie labai mėgsta žuvį ir jūros gėrybes. Taip pat valgo daug fermentuoto maisto – tokie neatsiejami nuo japoniškos virtuvės produktai kaip soja ar miso yra pagaminti su fermentacijos pagalba. Tai palengvina virškinimą ir sustiprina organizmo atsparumą. Galiausiai japonai geria daug arbatos“, – japonų mitybos paslaptimis dalijosi Alfas.

Anot jo, lietuviams, norintiems gyventi taip pat sveikai kaip japonai, visų pirma valgant reikėtų vadovautis paprastu šūkiu: „Mažiau druskos, mažiau cukraus, mažiau baltų miltų“.

Sveikos mitybos patarimus mamoms A.Ivanauskas pristatė kartu su nauja Virtuvės mitų griovėjų knyga „7 ingredientai vaikams“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.