Paprasta gudrybė – ir vištienos odelė bus dieviškai traški

Traški odelė, be abejonės, yra pati skaniausia viščiuko dalis. Žinoma, sultinga mėsa irgi yra puiku, bet odelė ją padaro tiesiog dievišką.

Traški odelė – skaniausia viščiuko dalis.<br>„123rf.com“ nuotr.
Traški odelė – skaniausia viščiuko dalis.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2016, 4:12 PM, atnaujinta May 17, 2017, 6:57 AM

Norėdami, kad jums visada pavyktų iškepti traškią vištieną, pasinaudokite viena paprasta gudrybe.

Visiškai nusausinkite odelę prieš kepdami.

Atrodytų, tai – savaime suprantama, bet tiems, kurie tai arba pamiršta, arba mano, kad kruopščiai nusausinti odelę nesvarbu, patariame šio svarbaus veiksmo nepraleisti.

Kaip rašo interneto puslapis „Tasting Table“, drėgmė karštyje virsta garais, kurie trukdo odelei tapti traškiai.

Taigi, ką daryti?

1. Popieriniu rankšluosčiu kruopščiai nuvalykite drėgmę nuo odelės.

2. Užtikrinkite, kad drėgmės neliks jokiame plyšelyje. Bet koks drėgmės likutis sugadins reikalą.

3. Jeigu turite laiko, prieš ruošdami nuo valandos iki paros palaikykite paukštį šaldiklyje, kad tikrai visiškai neliktų drėgmės.

Yra ir daugiau būdų, kaip pasiekti, kad viščiuko odelė būtų traški, bet šis yra greičiausias ir paprasčiausias.

Kai kepsite paukštį orkaitėje ar skrudinsite jį keptuvėje, odelė taps traški – tokia, kokios jūs ir norite. Sudie, šlapia odele!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.