O gaila. Tinkamai paruošta ši daržovė yra subtilaus ir puikaus skonio. O su sviestu ir sūriu ji sudaro ypatingą derinį.
Priežastis, kodėl brokoliai nesulaukia liaupsių, yra ta, kad dar nemažai žmonių juos ruošia netinkamai. Tad ne brokolių kaltė, kad jų nemėgsta – šios daržovės iš tiesų nusipelno daug daugiau.
Jeigu esate iš tų, kurie nemėgsta brokolių, „Huffpost“ parengė gidą, kaip juos paruošti, kad valgytumėte geriausius patiekalus iš brokolių ir pamirštumėte tai, ką ragavote anksčiau.
O jeigu esate iš tų, kurie mėgsta brokolius, galbūt rasite naują jų paruošimo būdą. Tad skaitykite ir gaminkite.
Kepti brokoliai
Orkaitėje kepti, skrudinti brokoliai – turbūt pati skaniausia daržovė pasaulyje.
Jeigu norite paragauti geriausių gyvenime brokolių, išsikepkite.
Kepant brokoliai karamelizuojasi – išsiskiria pačiose daržovėse esantis cukrus. Brokoliai tampa saldesni, turtingesnio skonio, traškūs.
Be to, tai iš tiesų lengvai paruošiama. Tiesiog padalinkite brokolį žiedynais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais, dėkite į 220 laipsnių orkaitę ir kepkite 15-20 minučių, kol brokoliai paruduos.
Virimas garuose
Jeigu brokolius apverdate garuose, svarbiausia – nepervirti. Nėra nieko blogiau už pervirtus brokolius. Iš žalių gražių žiedynų lieka beskonė šleikščiai minkšta daržovė.
Vidutinio dydžio žiedynams užtenka garuose virti penkias minutes. Po to gardinkite juos druska, pipirais, alyvuogių aliejumi arba sviestu.
Blanširavimas
Vieni mėgsta žalius brokolius, kiti jų nekenčia. Blanširavimas – tarpinis paruošimo būdas, kai brokoliai išlieka traškūs, tačiau ne tokie kieti.
Į verdantį vandenį sudėkite žiedynus, palaikykite 1-2 minutes ir iškart sumeskite į vandenį su ledukais, kad virimo procesas sustotų.
Taip paruošti brokoliai tinka salotoms, omletams, kitiems patiekalams.
Surinkome populiariausius receptų su brokoliais. Juos rasite žemiau: