Taip paruoštus brokolius valgys net ir tie, kurie ne itin juos mėgsta

Brokoliai – viena iš daržovių, kuri vertinama nevienareikšmiškai: vieni juos dievina, kiti pakęsti negali. 

 Kepti brokoliai.<br> 123rf
 Kepti brokoliai.<br> 123rf
 Kepti brokoliai.<br> 123rf
 Kepti brokoliai.<br> 123rf
 Blanširuojami brokoliai.<br> 123rf
 Blanširuojami brokoliai.<br> 123rf
 Garuose verdami brokoliai.<br> 123rf
 Garuose verdami brokoliai.<br> 123rf
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 9, 2018, 4:33 PM, atnaujinta Apr 4, 2019, 3:54 PM

O gaila. Tinkamai paruošta ši daržovė yra subtilaus ir puikaus skonio. O su sviestu ir sūriu ji sudaro ypatingą derinį. 

Priežastis, kodėl brokoliai nesulaukia liaupsių, yra ta, kad dar nemažai žmonių juos ruošia netinkamai. Tad ne brokolių kaltė, kad jų nemėgsta – šios daržovės iš tiesų nusipelno daug daugiau.

Jeigu esate iš tų, kurie nemėgsta brokolių, „Huffpost“ parengė gidą, kaip juos paruošti, kad valgytumėte geriausius patiekalus iš brokolių ir pamirštumėte tai, ką ragavote anksčiau. 

O jeigu esate iš tų, kurie mėgsta brokolius, galbūt rasite naują jų paruošimo būdą. Tad skaitykite ir gaminkite.

Kepti brokoliai

Orkaitėje kepti, skrudinti brokoliai – turbūt pati skaniausia daržovė pasaulyje. 

Jeigu norite paragauti geriausių gyvenime brokolių, išsikepkite.

Kepant brokoliai karamelizuojasi – išsiskiria pačiose daržovėse esantis cukrus. Brokoliai tampa saldesni, turtingesnio skonio, traškūs. 

Be to, tai iš tiesų lengvai paruošiama. Tiesiog padalinkite brokolį žiedynais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais, dėkite į 220 laipsnių orkaitę ir kepkite 15-20 minučių, kol brokoliai paruduos. 

Virimas garuose 

Jeigu brokolius apverdate garuose, svarbiausia – nepervirti. Nėra nieko blogiau už pervirtus brokolius. Iš žalių gražių žiedynų lieka beskonė šleikščiai minkšta daržovė.

Vidutinio dydžio žiedynams užtenka garuose virti penkias minutes. Po to gardinkite juos druska, pipirais, alyvuogių aliejumi arba sviestu.

Blanširavimas

Vieni mėgsta žalius brokolius, kiti jų nekenčia. Blanširavimas – tarpinis paruošimo būdas, kai brokoliai išlieka traškūs, tačiau ne tokie kieti.

Į verdantį vandenį sudėkite žiedynus, palaikykite 1-2 minutes ir iškart sumeskite į vandenį su ledukais, kad virimo procesas sustotų. 

Taip paruošti brokoliai tinka salotoms, omletams, kitiems patiekalams. 

Surinkome populiariausius receptų su brokoliais. Juos rasite žemiau:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.