Klaida, kurią darote ruošdami vištieną

Britų mokslininkų išvada gali nustebinti ir pakeisti jūsų įpročius virtuvėje. Jie priėjo svarbios išvados – plauti vištų ar kitų paukščių prieš gaminant iš jų patiekalus nereikėtų.

Vanduo nesunaikina ligas sukeliančių mikrobų – tai padaro tik aukšta temperatūra.<br>123rf nuotr.
Vanduo nesunaikina ligas sukeliančių mikrobų – tai padaro tik aukšta temperatūra.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 11, 2018, 12:35 PM

„Viščiuko ar vištos plovimas prieš juos kepant ar verdant – dažna namų šeimininkių klaida“, – pareiškė britų vyriausybinės Produktų standartų agentūros atstovas BBC.

„Bet kokiu atveju vanduo nesunaikins ligas sukeliančių mikrobų – tai padarys aukšta temperatūra. Tačiau plaunant paukštieną kyla pavojus, kad šie patogeniniai mikrobai gali patekti ant kitų maisto produktų“, – pažymėjo jis.

Kaip rodo agentūros paskelbti duomenys, kasmet vien Didžiojoje Britanijoje 300 tūkst. žmonių apsinuodija maistu dėl to, kad prieš dėdami vištą į keptuvę ar puodą ją kruopščiai nuplovė virtuvės kriauklėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.