Ruošiatės marinuoti daržoves? Viena klaida gali viską sugadinti

Prieskoninės žolelės, agurkai, pomidorai, cukinijos, šaparaginės pupelės - šios ir dar daugybė kitų daržo gėrybių suguls į stiklainėlius, o vėlyvą rudenį, žiemą ir pavasarį džiugins valgytojų gomurius. 

 Marinuojant daržoves svarbios net smulkmenos.<br> 123rf.com nuotr.
 Marinuojant daržoves svarbios net smulkmenos.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2018, 7:53 AM

Tiesa, kartais gėrybės taip ir nepasiekia stalo. Ką daryti, kad jų nereikėtų išmesti? 

Mūsų skaitytoja Agnė pasidalino savo partimi, kokią svarbią klaidą ji padarė. Paskaitykite – gal ir jums pravers? 

„Gal ir juoksitės iš mano klaidų, bet noriu pasidalinti savo patirtimi konservuojant daržoves. Tiksliau, nevykusia patirtimi, iš kurios galėtų pasimokyti ir kitos šeimininkės. 

Esu dar ne itin patyrusi virtuvėje. Tiksliau, mėgstu gaminti, tačiau iki šiol beveik negaminau konservų. Visada jų priruošdavo mama ir močiutė.  Bet sukūrusi šeimą panorau pati tuo užsiimti. 

Pernai susirinkau mamos ir močiutės receptus ir ėmiausi darbo. Receptai – klasikiniai, patikimi ir patikrinti ne per vienerius metus. Atrodo, nėra kur suklysti.

Primarinavau agurkėlių, ramiai sustačiau rūsyje ir patenkinta laukiu, kada išmuš jų valanda. 

Bet koks nusivylimas manęs laukė, kai atsidariau pirmąjį, antrąjį ar trečiąjį stiklainį! Agurkai buvo blankaus skonio, jiems aiškiai trūko druskos. Žodžiu, nevalgomi. Visus teko išmesti lauk. 

Kai pradėjau domėtis, kur šuo pakastas, su mama išsiaiškinome, kad visa bėda – druskoje. Taip taip, druskoje! 

Savo namų virtuvėje naudoju jūros arba Himalajų druską, kuri yra švelnesnio skonio už akmens druską. O kad konservuojant reikia naudoti seną rupią druską, man net į galvą nešovė. 

Visose senose receptūrose yra nurodytas būtent šios, o ne kitos druskos kiekis. 

Be to, internete užtikau kitų šeimininkių patarimus raugiant ar konservuojant nenaudoti ir joduotos druskos – teigiama, kad ji sugadina daržovių skonį. 

Taip pat netinka ir smulki druska, bet aš jos niekada ir nenaudoju. 

Tad jeigu konservuojate, atminkite tai“, – patarė Agnė. 

O gal ir jūs turite vertingos patirties, kuri praverstų mūsų rubrikos skaitytojams? Pasidalinkite komentaruose.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.