Paprastas patarimas padės palaikyti tvarką perpildytose virtuvės spintelėse

„Maisto banko“ vadovė Deimantė Žebrauskaitė pateikia paprastą patarimą, kaip palaikyti tvarką  perpildytose virtuvės spintelėse ir kartu padėti skurdžiai gyvenantiems žmonėms.

 Kaip palaikyti tvarką virtuvės spintelėse?<br> 123rf.com nuotr.
 Kaip palaikyti tvarką virtuvės spintelėse?<br> 123rf.com nuotr.
 „Maisto banko“ nuotr.
 „Maisto banko“ nuotr.
„Maisto banko“ savanoriai.<br> „Maisto banko“ nuotr.
„Maisto banko“ savanoriai.<br> „Maisto banko“ nuotr.
 Palikti produktus galima šiose talpyklose.<br> „Maisto banko“ nuotr.
 Palikti produktus galima šiose talpyklose.<br> „Maisto banko“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 30, 2018, 9:59 AM

„Yra labai paprastas ir lengvai įgyvendinamas būdas – reikia tam tikru dažnumu (tarkime, kartą per ketvirtį) peržiūrėti maisto atsargas namų spintelėse ir atrinkti ten užsistovėjusius, bet dar tinkamus vartoti ilgai negendančius maisto produktus. Tokio maisto atsiranda pas daugelį, tačiau neskubėkime išmesti – jį geriau perduoti nepasiturinčiųjų maitinimui“, – pataria D. Žebrauskaitė.

Pasak „Maisto banko“ vadovės, tokį maistą galima paaukoti keliais būdais – atvežti į „Maisto banko“ sandėlius arba palikti juos nuolatiniam maisto produktų aukojimui skirtose „Maisto banko“ talpyklose, kurias galima rasti didžiausiose prekybos tinklo „Rimi“ parduotuvėse.  

Tokios labdarai skirtos maisto produktų talpyklos įrengtos 34-iose „Rimi“ parduotuvėse aštuoniuose Lietuvos miestuose.

Pasak D. Žebrauskaitės, šios talpyklos, kuriose gyventojai gali nuolat, o ne tik per vykstančias akcijas, paaukoti namie užsilikusių arba parduotuvėse nupirktų ilgai negendančių maisto produktų, yra puiki priemonė ugdyti filantropijos ir solidarumo įpročius. 

„Gerus darbus galime daryti kasdien, nelaukiant Kalėdų ar Velykų, taip pat savo pavyzdžiu gerumo mokyti ir vaikus. Pavyzdžiui, su mano berniukais visada perkame košę ir aukojame ją tiems vaikams, kurių tėveliai neturi pinigų – renkame tą košę, kuri mums skaniausia ir kurią labiausiai norisi padovanoti. Nepasiturintiems valgyti juk reikia ne tik per šventes“, – pažymi „Maisto banko“ vadovė. 

Per pirmuosius penkis 2018 metų mėnesius „Maisto banko“ talpyklose parduotuvėse „Rimi“ buvo paaukota daugiau nei 2 tonos maisto produktų – įvairių kruopų, makaronų, aliejaus, konservų ir kt. 

Prieš Jonines „Maisto banko“ savanoriai tradiciškai kvietė „Rimi“ pirkėjus prisiminti skurdžiau gyvenančius ir paaukoti maisto.  Mažiau nei per pusdienį geraširdžiai pirkėjai paaukojo dar beveik 4 tonas ilgai negendančių maisto produktų, kurių vertė siekė 7,6 tūkst. eurų.

Be to, šių metų sausio-gegužės mėnesiais prekybos tinklas „Rimi“ „Maisto bankui“ perdavė daugiau nei 126 tonas besibaigiančio galiojimo maisto produktų už 241 tūkst. eurų. Tai maždaug ketvirtis milijono maisto porcijų vargingai gyvenantiems žmonėms. 

„Didžiuojamės būdami vieni pagrindinių „Maisto banko“ rėmėjų, nes taip sprendžiamos dvi labai svarbios problemos – padedama skurstantiesiems ir mažinamas vis didesnę žalą aplinkai darantis maisto švaistymas“, – pažymi „Rimi“ viešųjų ryšių vadovė Giedrė Buivydienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.