Keletas patarimų padės greičiau apsipirkti parduotuvėje

Maisto produktų bei kitų prekių pirkimas – neišvengiamas. Vieniems tai yra tikras malonumas, o kitiems – visiška kančia, tačiau dauguma pirkėjų sutinka – norisi sugaišti kuo mažiau laiko. 

 Pirkinių ant kasos konvejerio nedėkite atsitiktine tvarka.<br> 132rf nuotr.
 Pirkinių ant kasos konvejerio nedėkite atsitiktine tvarka.<br> 132rf nuotr.
 Naudokitės savitarnos kasomis.<br> „Maximos“ nuotr.
 Naudokitės savitarnos kasomis.<br> „Maximos“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 14, 2018, 10:29 AM

Didžiausio šalyje prekybos tinklo „Maxima“ operacijų vadovė Irtautė Ščerbavičienė dalinasi patarimais, kaip parduotuvėje apsipirkti greičiau.

Sekite informacines nuorodas 

Jeigu esate įpratę apsipirkti vienoje ir toje pačioje parduotuvėje, ko gero, jau puikiai žinote jos išplanavimą ir klaidžioti nebereikia tarp lentynų, ieškant reikiamų ir mėgstamų produktų. I.Ščerbavičienė atkreipia dėmesį, kad beveik visos vienodo formato „Maximos“ parduotuvės turi ne tik panašų prekių asortimentą, bet ir išplanavimą.

„Mūsų tinklo parduotuvių išplanavimas yra panašus, o prekių paiešką pirkėjams palengviname informacinėmis nuorodomis. Taip pat žalios spalvos karuliais skirtinguose prekių skyriuose esame sužymėję sveikuoliškas ir ekologiškas prekes, kurios pastaruoju metu yra itin paklausios. Tai padeda pirkėjams greičiau susiorentuoti ieškant šių prekių“, – pažymi I.Ščerbavičienė.

Naudokitės savitarnos kasomis 

„Šiuo metu savitarnos kasos yra įrengtos ir didžiųjų, ir mažesniųjų Lietuvos miestų ar miestelių parduotuvėse. Tai yra vienas iš labiausiai pasiteisinusių būdų, kuris gerokai sutrumpina apsipirkimo procesą.

Pirkėjai, kurie yra išbandę savitarnos kasas, prie jų sugrįžta nuolat, o dar neįpratusius jomis naudotis apmoko mūsų darbuotojai. Savitarnos kasų populiarumas auga, todėl planuojame jų tolimesnę plėtrą“, – sako I. Ščerbavičienė.

Atsiskaitymą prie savitarnos kasų pagreitina ir bekontakčių mokėjimo kortelių naudojimas. 

Pirkinių ant kasos konvejerio nedėkite atsitiktine eile

Pasak I. Ščerbavičienės, dėliojant pirkinius ant kasos stalo konvejerio, rekomenduojama juos sudėti tokia tvarka, kaip jie bus dedami į pirkinių maišelį. „Visų pirma ant kasos stalo sudėliokite sunkesnius pirkinius – jie guls į maišelio dugną, o tuomet lengvesnius ir trapesnius produktus, kurie bus maišelio viršuje. Tokiu būdu galėsite iškart kasininkui nuskenavus prekes juos susidėti į maišelį ir sugaišite dar mažiau laiko atsiskaitant“, – pataria žinovė.   

Būkite pasiruošę atsiskaityti 

Atsiskaitymą paspartinsite, jeigu prie kasos būsite iš anksto pasiruošę atsiskaityti už pirkinius – turėsite išsitraukę piniginę ar mokėjimo kortelę. Taip pat atsiskaitymo procesą pagreitinsite, jeigu nuolaidų kortelę „Ačiū“ per mokėjimo kortelių skaitytuvą perbrauksite patys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.