Svarbu išsirinkti gerus, prinokusius avokadus. Tačiau neretai būna, kad parduotuvių lentynose guli tik pusžaliai, kuriuos reikia savaitę palaikyti namuose, kad būtų pasiruošę atsidurti lėkštėje. Ką daryti, jeigu norisi dabar?
Šiuos vaisius galima sunokinti per keletą minučių.
Avokadai, kaip ir pomidorai, persikai, obuoliai, bananai ar kriaušės nokdami išskiria natūralias etileno dujas. Jos greitina sirpimą. Jei į popierinį maišelį sudėsite avokadus kartu su bananais ar kitais vaisiais – sunoks per kelias dienas.
O jei pasinaudosite orkaite – dar greičiau – per keletą minučių.
Suvyniokite avokadus į foliją, įkaitinkite orkaitę iki 90 laipsnių ir palaikykite joje avokadus apie 10 min. Trukmę lemia avokado kietumas. Geriausia patikrinti po 5 minučių ir tada stabėti – ar jau minkštas, ar dar palaikyti.
Mikrobangų krosnelėje užtenka avokadą pakaitinti ir pusantros minutės, bet šiuo atveju vaisius praranda šiek tiek skonio.
Karštis pagreitina dujų išsiskyrimą, todėl vaisius greit sunoksta.
O receptų su avokadu yra daugybė. Dalinuosi vienu iš jų.
Pyragaičiai su lašiša ir avokadu
Reikės:
sluoksniuotos bemielės tešlos,
kiaušinio,
tepamo kreminio sūrio,
krapų,
mėgstamos lašišos,
avokado,
citrinos,
druskos,
juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Tešlą supjaustykite stačiakampiais. Aptepkite paviršių kiaušinių plakiniu, apibarstykite druska. Šaukite į 180 C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 6 min. Pyragaičiai bus išsipūtę. Juos atvėsinkite ir perpjaukite horizontaliai per pusę.
Ant pagrindo tepkite sūrelio, dėkite avokado, apšlakstykite citrinų sultimis bei apibarstykite pipirais, dėkite lašišos, apibarstykitem krapais.
Tinka pagardinti ir gražgarstėmis.
Uždenkite pyragaičio viršūnėle.
Bon appetit!
Patarimais ir receptu pasidalino „The kitchen i love“