Tačiau norint gardžiuotis tinkamai išvirtu liežuviu reikia žinoti keletą taisyklių.
Tad kaip tai padaryti?
Pirmiausia nuplaukite liežuvį ir nupjaustykite riebalus. Įtrinkite druska, pipirais ir palikite šaldytuve pusdieniui ar per naktį.
Dėkite į gilų puodą ir užpilkite vandeniu. Druskos dėti nereikia. Puodą statykite virš vidutinės ugnies ir užvirkite. Nugraibykite putas.
Tuomet sumažinkite kaitrą ir berkite druskos – 3 litrams vandens – maždaug 2 arbatinius šaukštelius. Berkite prieskonių – lauro lapų, džiovintų petražolių, krapų, kvapiųjų pipirų.
Virkite maždaug 1,5 valandos, tuomet į sultinį dėkite nuskustą morką ir nuvalytą svogūną. Virkite dar valandą.
Ar liežuvis išviręs, tikrinkite aštriu peiliu. Jeigu mėsa atrodo kieta, virkite dar 20 minučių.
Virimo laiką lemia gyvulio amžius ir svoris. Kadangi šios informacijos jūs galite ir nežinoti, patikimiausia tikrinti mėsos minkštumą peiliu.
Kai liežuvis išvirs, jį reikia iš karto nuvalyti – jokiu būdu nepalikite jo sultinyje. Išgriebkite, minutei panardinkite į šaltą vandenį, ištraukite ir peiliu nulupkite odelę.
Jei tieksite šaltą, nuluptą liežuvį dėkite atgal į sultinį, kuriame virė, ir ataušinkite. Išimtą iš sultinio liežuvį, kad neapdžiūtų, laikykite uždengtame puode ar sandariame indelyje.
Jeigu tieksite karštą – iškart supjaustykite ir patiekite su norimu padažu ir garnyru.