Penkios auksinės taisyklės padės iškepti tobulą omletą

Iškepti omletą, atrodo, moka visi. Tačiau ne visi moka iškepti tobulą omletą.

Iškepti omletą, atrodo, moka visi. Tačiau ne visi moka iškepti tobulą omletą.<br> 123rf nuotr.
Iškepti omletą, atrodo, moka visi. Tačiau ne visi moka iškepti tobulą omletą.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2019, 8:00 AM, atnaujinta May 10, 2023, 5:31 PM

Tad ką reikia žinoti, kad jūsų pusryčiai būtų tobuli?

Tai tinkama kepimo temperatūra, kruopščiai išplakti kiaušiniai, lengvas maišymas kepant, kepimo laikas bei omleto sudedamosios dalys.

Pirmoji taisyklė: tinkamai išplakti kiaušiniai 

Įmuškite į dubenį kelis kiaušinius ir plakite, kol kiaušinių plakinys taps vientisas, nebesimatys atskirų baltymo ruoželių ir susidarys nedidelis kiekis burbuliukų. 

Antroji taisyklė: jokių skysčių 

Svarbiausia – prisiminti, kad į jau suplaktus kiaušinius negalima pilti skysčių, tokių kaip pienas, vanduo ar net grietinėlė, rašo interneto portalas „Yummy“. Tai gali apsunkinti gamybos procesą ir sugadinti kiaušinienę.

Kepami kiaušiniai susitraukia greičiau nei skysčiai spėja išgaruoti. Taigi, į plaktus kiaušinius įpylus pieno, omletas nebus vientisas. Pienas atsiskirs nuo kiaušinių, vos jie kepdami pradės tirštėti.

Jeigu norite, kad omletas taptų kreminiu, į plakinį įdėkite lydyto sviesto. Svieste yra mažai vandens ir daug riebalų, tad omletas taps šilkiniu ir vientisu.

Trečioji taisyklė: tinkama kepimo temperatūra 

Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir ištirpinkite nedidelį gabaliuką sviesto. Jei temperatūra yra tinkama, sviestas turėtų palengva tirpti. Jei čirška ar putoja – keptuvė per karšta. 

Kiaušinių plakinį supilkite tik kai sviestas visiškai ištirps.

Ketvirtoji taisyklė – kiaušinienę keptuvėje maišykite lengvai 

Kai tik supilsite kiaušinius, juos palengva maišykite ir neleiskite  prisvilti. Svarbiausia – neplakti ir nevartyti kiaušinių masės. Stipriai plakant omletas pabirs į atskirus gabalus, neliks vientisumo, o net jei ir pavyks sulipdyti jau atskirtus gabaliukus, omletas vis tiek galų gale sutrūkinės.

Penktoji taisyklė – tinkamas kepimo laikas 

Kai kiaušinių masė jau ims trauktis ir beveik neliks skysčio, nebemaišykite ir leiskite kiaušiniams sukepti – tai trunka iki pusės minutės. 

Svarbiausia šioje vietoje atsiminti, kad omletas kepamas ant nedidelės ugnies. Jei jaučiate, kad omleto dugnas jau svyla, o viršus dar neiškepęs, pamažinkite ugnį ir įdėkite papildomai nedidelį gabaliuką sviesto.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.