7 netikėti patiekalai, kurių skonį pagerins vos šaukštas ar du majonezo

Majonezas kartu su kečupu ir garstyčiomis puikuojasi populiariausių padažų trejetuke. Įprastai juo gardinamos mišrainės, mėsos, žuvies ar kiaušinių patiekalai.

 Majonezas puikiai tiks tiek omletui, tiek blynams kepti.<br> 123rf nuotr.
 Majonezas puikiai tiks tiek omletui, tiek blynams kepti.<br> 123rf nuotr.
 Bulvių košė.<br> 123rf nuotr.
 Bulvių košė.<br> 123rf nuotr.
Prieš kepdami vištą aptepkite ją majonezu – odelė bus gundančiai ruda ir traški.<br> 123rf nuotr.
Prieš kepdami vištą aptepkite ją majonezu – odelė bus gundančiai ruda ir traški.<br> 123rf nuotr.
 Kepsneliai.<br> 123rf nuotr.
 Kepsneliai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 24, 2019, 2:17 PM

„Shareably“ išvardijo dar keletą patiekalų, kurių skonį ir tekstūrą pagerins vos šaukštas ar keletas majonezo. 

1. Miltų kepiniai

Dėkite šiek tiek majonezo į įvairiausių kepinių tešlą, ir ne tik pikantiškų – šaukštas majonezo nepamaišys net keksui, saldžiam pyragui, sausainiams ar biskvitams. 

Mes visi žinome, kad daugelio kepinių sudėtyje yra kiaušinių ir aliejaus ar kitų riebalų – jie „suriša“ tešlą ir suteikia kepiniams drėgmės.

Tiek kiaušinių, tiek aliejaus yra majoneze. Įdėjus jo į minkštą tešlą, ji bus nuostabiai puri ir drėgna, o trapi tešla dėl majonezo bus švelnesnė ir dar trapesnė. Kartu tai suteiks papildomų natų kepinių skoniui.  Ir būkite ramūs – majonezo skonio tikrai nesijaus.

2. Kepsneliai

Vienas iš svarbių dalykų, susijusių su majonezu, yra tai, kad jis  susideda iš ingredientų, kurie naudojami tūkstančiams patiekalų.

Štai kepdami paukštienos ar kitos mėsos kepsnelius įprastai nardiname juos į miltus, tada – į kiaušinius, galiausiai – į džiūvėsėlius. Turėdami majonezo pirmuosius du žingsnius galime praleisti. 

Paprasčiausiai mėsos gabaliukus suvilgykite majoneze, tada – džiūvėsėliuose. Jie lengvai prilips prie mėsos sudarydami plutelę. Kepkite kepsnelius kaip įprastai.   

3. Bulvių košė

Trindami bulvių košę pabandykite dalį sviesto pakeisti šaukštu ar dviem majonezo – košė bus labiau kreminė, purios ir drėgnos konsistencijos, o taip pat skaniai kvepės.

4. Grilyje ruoštas maistas 

Kad kepsninėje kepama lašiša ar upėtakis nepriliptų prie grotelių, patepkite žuvį majonezu – jo sudėtyje yra riebalų, kurie neleis ne tik prikepti, bet ir subyrėti žuviai. 

Taip pat majonezas tinka ir kiaulienai marinuoti. Švelnus marinatas pavers mėsą minkšta ir sultinga, kepama ji nepridegs ir neišdžius. Tik mėsa, žinoma, neturi plaukti majoneze – užtenka kelių šaukštų. 

5. Kepta višta

Ar jūs kada nors stovėjote prie orkaitės ir nekantraudami stebėjote kepamą vištą – kada gi ji pagaliau apskrus? Jums niekada neteks to patirti, jeigu turėsite šaukštą ar du majonezo.

Ištrynus majonezu kalakutieną, vištieną ar kitą kepamą naminį paukštį riebalai ir aliejai pasklis ir karmelizuosis, suteikdami gražią rudą spalvą.

6. Omletas

Galbūt jūs esate įsitikinę, kad jau žinote geriausią omleto receptą, bet išbandę omletą su majonezu galite suprasti, kad klydote. 

Net ekspertai sutinka su tuo! Amerikietis šefas Altonas Brownas prisiekia, kad naudojant majonezą gaunama tobula kreminė omleto tekstūra. Savo knygoje „EveryDayCook“ A.Brownas sako, kad šaukštu majonezo pakeitus vandenį ar pieną, tai omletui suteikia ypatingo purumo ir drėgmės.

Kepkite virš lėtos ugnies uždengę keptuvės dangtį.

7. Blynai

Jeigu majonezas tinka saldiems kepiniams, tai blynams – tuo labiau. Yra gausybė blynų receptų, kuriems gaminti naudojamas majonezas.  Pats paprasčiausias – į tešlą dėti porą šaukštų majonezą ar naudoti jį vietoje kefyro.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.