Paprastas būdas, kaip pagerinti per karčios kavos skonį: išgelbės vienas ingredientas

Nelengva rasti būdą, kaip paruošti pačią skaniausią kavą: kokį ruošimo būdą pasirinkti, kiek kavos įdėti ir panašiai. Netgi išsiaiškinus tai, kartais kava vis tiek neišeina tokia skani, kaip norėtųsi: ji būna per karti.

Per karčią kavą gali išgelbėti žiupsnelis druskos.<br>123rf nuotr.
Per karčią kavą gali išgelbėti žiupsnelis druskos.<br>123rf nuotr.
Moterys labiausiai mėgsta kavą.<br>123rf nuotr.
Moterys labiausiai mėgsta kavą.<br>123rf nuotr.
Juoda kava.<br>123rf nuotr.
Juoda kava.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-05-26 06:20

Jeigu taip nutiko, yra greitas būdas situacijai pataisyti: tiesiog berkite į kavą žiupsnelį druskos.

Jeigu įsidėjote per daug kavos ar palikote ją per ilgai prisitraukti, žiupsnelis druskos gali neutralizuoti jos kartumą. Taip yra todėl, kad natris sutrukdo pasklisti kartumui.

Kai kuriose šalyse, pvz., Šiaurės Skandinavijoje, Sibire, Turkijoje ar Vengrijoje net yra tradicija į kavą įberti šiek tiek druskos.

Žinoma, druska neskanios kavos nepadarys labai gardžia, bet ją bent jau taps įmanoma gerti. Pridėkite jos į jau paruoštą kavą arba užberkite ant sumaltos kavos prieš užplikant ir pažiūrėkite, kaip tai paveiks skonį.

Net ir JAV maisto ekspertas Altonas Brownas, aiškindamas, kaip paruošti tobulą kavą, paminėjo, kad tai padaryti padeda ir žiupsnelis druskos.

Parengta pagal „Wodnder how to Food Hacks“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.