Trys paprastos gudrybės, kurios padės išspausti daugiau citrinų sulčių

Turbūt nėra virtuvės, kurioje nebūtų vienos ar kelių citrinų. Šių vaisių  sultys nepamainomos ruošiant įvairiausius patiekalus – nuo salotų ar žuvies iki gaivių gėrimų. O kur dar daugelio pomėgis pradėti rytą nuo stiklinės vandens su citrinos sultimis.

Citrinų sultys nepamainomos ruošiant įvairiausius patiekalus – nuo salotų ar žuvies iki gaivių gėrimų. <br>123rf.com nuotr.
Citrinų sultys nepamainomos ruošiant įvairiausius patiekalus – nuo salotų ar žuvies iki gaivių gėrimų. <br>123rf.com nuotr.
Citrinų sultys nepamainomos ruošiant įvairiausius patiekalus – nuo salotų ar žuvies iki gaivių gėrimų. <br> 123rf nuotr.
Citrinų sultys nepamainomos ruošiant įvairiausius patiekalus – nuo salotų ar žuvies iki gaivių gėrimų. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 16, 2020, 9:02 AM, atnaujinta Jul 16, 2020, 9:10 AM

Tačiau išspausti citrinos sultis ne visuomet būna lengva. 

Pasirodo, yra ne vienas būdas, ne tik palengvinantis šį darbą, bet ir priverčiantis išspausti maksimalų citrinų arba žaliųjų citrinų sulčių kiekį!

Vienas paprasčiausių būdų – citriną dėkite ant darbastalio ar pjaustymo lentelės ir, lengvai prispaudę ranka, pavoliokite pirmyn atgal – dėl to atsipalaiduoja, sutrūkinėja vaisiaus minkštime esančios sienelės, ir jis atiduoda daugiau sulčių. Po to paprasčiausiai išspauskite sultis ranka arba specialiu prietaisu.

Kitas metodas, kuriuo dalijasi virtuvės triukų žinovai, – prieš spausdami sultis palaikykite citriną mikrobangų krosnelėje. Pirmiausia keliose vietose subadykite citrinos žievelę, dėkite vaisių į krosnelę ir pašildykite 20 sekundžių.

Šis triukas iš tikrųjų veiksmingas – ir tai parodė eksperimentas, palyginęs sulčių kiekį, išspaustą iš pašildytos ir nešildytos citrinos. Pirmuoju atveju buvo išspausta beveik 50 ml, antruoju – maždaug 30 ml sulčių.

Ir dar vienas labai paprastas būdas – perpjaukite citriną ne skersai, o išilgai ir išspauskite sultis rankine sulčiaspaude – prietaiso danteliai pasieks daugiau vaisiaus, ir turėsite daugiau sulčių.

Išbandykite šiuos metodus, kai kitą kartą prireiks citrinų sulčių ir atraskite sau priimtiniausią!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.