3 priežastys, kodėl nereikėtų išpilti vandens, kuriame virė makaronai

Makaronai yra vienas iš paprasčiausiai ir greičiausiai paruošiamų produktų. Nereikia būti patyrusiu virėju, kad jų išsivirtum ir pagardintum kokiu nors padažu. 

Vanduo, kuriame virė makaronai, tinka ne tik makaronų padažui paruošti.<br> 123rf nuotr.
Vanduo, kuriame virė makaronai, tinka ne tik makaronų padažui paruošti.<br> 123rf nuotr.
Vanduo, kuriame virė makaronai, tinka ne tik makaronų padažui paruošti.<br> 123rf nuotr.
Vanduo, kuriame virė makaronai, tinka ne tik makaronų padažui paruošti.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 5, 2021, 10:23 PM

Jūs turbūt jau esate girdėję patarimą išvirus makaronus pasilikti stiklinę vandens padažo tirštumui reguliuoti – tai populiari virėjų naudojama technika, kuri padeda sukurti norimos konsistencijos padažą.

Vanduo, kuriame gausu krakmolo, tinka ne tik kaip padažo ingredientas: kai verdate makaronus pasūdytame vandenyje, iš makaronų išsiskiria krakmolas, dėl kurio vanduo tampa tirštas, klampus. 

Portalas „Kitchn“ siūlo išsaugoti ne stiklinę vandens, o visą vandenį, kuriame virė makaronai. Ir nurodė 3 priežastis, kodėl verta tai daryti ir kur jį panaudoti.

Bet prieš tai – kaip laikyti šį vandenį. Nukošę makaronus atvėsinkite ir supilkite į butelį ar indą, kurį laikykite šaldytuve. 

Kita idėja – sušaldykite ledo formelėse ir laikykite šaldiklyje. Ledo kubelius ar atvėsintą vandenį galėsite panaudoti gamindami bet kokius padažus, ne tik skirtus makaronams.

1. Naudokite kaip pagrindą sriuboms ir padažams

Vanduo, kuriame virė makaronai, gali būti puikus pagrindas sriuboms. Naudokite kartu su sultiniu iš kubelių, ir jo skonis bus toks, tarsi būtumėte patys jį virę visą popietę. 

Tik įvertinkite druskos kiekį – viskas priklauso nuo to, kiek druskos dėjote į makaronus. 

Norite pagaminti padažą kiaulienos karbonadams? Pilkite makaronų vandens į keptuvę, kurioje kepė mėsa, ir pakaitinkite, pagardinkite, jeigu reikia – štai jums ir puikus greitai paruošiamas padažas.

2. Kepkite duoną ir gaminkite picos pagrindą

Ruošdami naminę duoną ar picos tešlą vietoje paprasto vandens įpilkite to, kuriame virė makaronai. 

Dėl papildomo krakmolo plutelė bus ruda ir traški. Tačiau kaip ir sriubos atveju, įvertinkite tai, kad šis vanduo yra pasūdytas, tad papildomai druskos gali nebereikėti. 

3. Naudokite pupelėms virti

Pupelių, išvirtų krakmolingame vandenyje, odelės bus minkštesnės, lengviau sukramtomos. O jeigu jas virsite sriubai, pupelės su krakmolu sukuria nuostabų sriubos pagrindo skonį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.