Rusijos futbolo sąjungai - kaltinimai pinigų švaistymu

Rusijos valdžiai užkliuvo šalies futbolo sąjungos (RFU) darbas. Vienam iš valdininkų parūpo į kairę ir į dešinę taškomi pinigai.

Daugiau nuotraukų (1)

"Reuters" ir lrytas.lt inf.

Aug 23, 2012, 12:54 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:10 AM

Neleistinų veiksmų RFU veikloje įžvelgęs Rusijos Dūmos žemutinių rūmų pirmininko pavaduotojas Igoris Lebedevas netgi kreipėsi į prokurorus, kad šie ištirtų futbolo sąjungos finansinę veiklą bei atidžiai pasidomėtų sutarties su garsiuoju treneriu Fabio Capello detalėmis.

I. Lebedevas taip pat panoro, jog būtų ištirta buvusio RFU vadovo Sergejaus Fursenko veikla.

Lebedevas mano, jog rusai per dažnai dairosi į trenerius iš užsienio ir per mažai skiria dėmesio vietiniams.

„Jeigu palyginsime didžiules sumas, kurios buvo išleistos treneriams iš užsienio, ir finansavimą, kuris skiriamas futbolo plėtrai Rusijoje, pamatysime, jog skirtumas – didžiulis. Priimdami abejotinus sprendimus ir leisdami dešimtis milijonų, jie ignoruoja savo įstatus“, - teigė I. Lebedevas.

RFU jau kuris laikas sulaukia didžiulės kritikos iš žiniasklaidos. Nepasitenkinimas kilo po to, kai Rusijos futbolo rinktinė prastai pasirodė „Euro 2012” čempionate. Tuomet olando Dicko Advocaato auklėtiniai nesugebėjo įveikti grupės etapo.

D. Advocaatą pasamdė tuometinis RFU vadovas S. Fursenko, laikomas artimu Rusijos prezidento Vladimiro Putino draugu.

Pranešama, kad strategas per metus gaudavo apie 7,5 milijonų eurų.

Praėjusį mėnesį RFU į išvykusį D. Advocaatą pakeitė į Anglijos trenerį F. Capello, kuris turėtų uždirbti apie 9,8 milijonus eurų, nors sąjungos biudžete yra apie 24 milijonų skylė.

I. Lebedevas, praėjusį mėnesį iškėlęs savo kandidatūrą, pakeisti S. Furseko, tikino, jog RFU dukart ignoravo reikalavimus pateikti finansines ataskaitas.

Sąjunga oficialiai neigia kaltinimus.

 Laikinasis RFU vadovas Nikita Simonianas tvirtino, jog I. Lebedevas tokiais pareiškimais siekia pasireklamuoti prieš įvyksiančius RFU prezidento rinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.