Lietuvos futbolo treneriams garsaus „Milan“ klubo specialistų lygis per žemas

Penkias dienas šią savaitę Trakuose svečiavosi legendinio Italijos klubo A.C. „Milan“ treneriai, kurie antrus metus iš eilės, Trakų futbolo klubo iniciatyva, surengė savo klubo vardo stovyklą.

Italų trenerių pamokų šiemet klausėsi ir praktiškai jas vykdė 77 vaikai iš visos Lietuvos.
Italų trenerių pamokų šiemet klausėsi ir praktiškai jas vykdė 77 vaikai iš visos Lietuvos.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 26, 2012, 10:10 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:35 AM

„Bendradarbiavimas su „Milan“ klubu abiem pusėms yra naudingas. Jie ieško žaidėjų sau, mūsų vaikai iš jų trenerių gauna neįkainojamos patirties“ – apie draugystę su „Milan“ klubu kalbėjo Trakų futbolo klubo prezidentas Janas Nevoina.

Italų trenerių pamokų šiemet klausėsi ir praktiškai jas vykdė 77 vaikai iš visos Lietuvos – šeši iš jų socialiai remtini, kuriems stovyklą finansavo pats J. Nevoina.

„Tiems vaikams norime parodyti, kad net ir toks klubas, kaip A.C.“Milan“ nėra neįgyvendinama svajonė. Visus metus stebėjome vaikus ir šešis talentingiausius pakvietėme čia“, - apie našlaičių pasirinkimą kalbėjo stovyklos sumanytojas.

Patys „Milan“ treneriai liko sužavėti vaikų noru dirbti, pabrėžę, kad su lietuviais susikalbėti daug lengviau nei su italais.

„Yra velniškai smagu dirbti su tokiais vaikais, kurie visko klausosi ir viską stengiasi išpildyti kuo tiksliau. Italai yra labiau išlepę. Kalbant apie žaidimo lygį, tai verta pažymėti, jog jūsų šešiamečiai, septynmečiai vaikai yra neprastesni nei italų. Atkreipkite į tai dėmesį. Tarp dešimtmečių skirtumas jau yra, o tarp penkiolikmečių – jis akivaizdus“, - pasakojo „Milan“ klube dirbantis treneris Bennedicto di Meo.

Tiek jo, tiek jo kolegų pasiūlyta nauja treniruočių metodika vaikams, visiškai nesudomino Lietuvos trenerių, iš kurių nei vienas neatvyko pažiūrėti, kaip su vaikais dirba futbolo šalies treneriai. Toks lietuvių abejingumas ypač stebino tėvus, kurių vaikai dalyvavo šioje stovykloje.

„Paklausiau vieno trenerio iš Vilniaus, kodėl nei vienas Lietuvos treneris neatvyko pasidomėti, kolegų iš „Milan“ klubo, patirtimi. Žinote, ką atsakė? O ką jie naujo mums parodys? Kai toks požiūris, tai ir degraduoja tie mūsų futbolininkai“, - pasakojo du sūnus į stovyklą atvežęs tėvas.

Italų atrinkti geriausi stovyklos žaidėjai metų pabaigoje bus pakviesti į Milaną. Sėkmingiausiai pasirodę ten, bus atrinkti į šio legendinio klubo akademiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.