Kokią kariauną Graikijoje išrikiuos Cs. Laszlo?

Sakoma, kad nugalėtojų komandos sudėtis nekeičiama. Prieš Slovakiją laimėti nepavyko, tad ką šį vakarą pasirinks Csaba Laszlo? Permainų tikriausiai bus, bet nedidelių.

Kokią sudėtį pasirinks Cs. Laszlo?<br>M. Kulbis.
Kokią sudėtį pasirinks Cs. Laszlo?<br>M. Kulbis.
Daugiau nuotraukų (1)

futbolas.lt

Sep 11, 2012, 3:48 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:13 PM

Lietuvos futbolo rinktinė antradienį 21 valandą 45 minutės pradės atrankos į pasaulio čempionatą rungtynes su Graikija. Mačą tiesiogiai transliuos „Lietuvos ryto“ televizija. Susitikimą aistruoliai galės stebėti ir internete.

Futbolas.lt svarsto, koks vienuoliktukas labiau tiktų šio vakaro kovai Graikijoje.

Vartininko pozicijoje nepajudinamas yra Žydrūnas Karčemarskas. Su slovakais jis žaidė užtikrintai. Dėl praleisto įvarčio vartininką sunku kaltinti - smūgiuota iš 16 metrų, bet to, kamuolys jam išniro iš po Vytauto Andriuškevičiaus kojų, kiek pakeitęs skriejimo kryptį.

Solidžiai atrodė ir vidurio gynėjų pora Arūnas Klimavičius bei Marius Žaliūkas. Pastarasis dar pradžiugino ir įvarčiu. Atrodo, šiam atrankos ciklui jau turime naują vidurio gynėjų porą ir problema po Andriaus Skerlos pasitraukimo iš rinktinės išspręsta.

Kairysis gynėjas Vytautas Andriuškevičius Vilniuje sužaidė pagal galimybes. Gaudydamas slovakų prasiveržimus jo kraštu antrame kėlinyje pavargo ir po to išmušinėdamas kamuolį dažnai spirdavo į užribį. Be to, faktas akivaizdus - V. Andriuškevičius uždirbo pražangą, po kurios Lietuva pelnė įvartį. Atrodo, Vytautas yra rinktinės ateities žaidėjas, todėl žaisti ir grūdintis jis privalo.

Dešiniajame gynybos krašte vėl lauksime Valdemaro Borovskio. Reikia pasakyti, kad nebuvo geriausias žaidėjas mače su slovakais, kartais žaidė nervingai ir netiksliai. Be to, V. Borovskį neretai ignoravo ir komandos draugai - daug Valdemaro spurtų dešiniuoju kraštu baigėsi taip ir nesulaukus perdavimo. Tačiau Cs. Laszlo tvirtai pasitiki šiuo žaidėju ir vėl jį mes į kovą.

Deividas Šemberas, nepaisant amžiaus, dar ilgai bus nepakeičiamas atraminis saugas. Kyla didelis klaustukas, kas žais su juo viduryje? Žinoma, Ramūnas Radavičius, gan sėkmingai atrodantis naujame amplua, perkeltas į centrą. Su Slovakija viduryje žaidė ir Gediminas Vičius. Tačiau pastarasis padarė esminę klaidą, po kurios varžovai pelnė išlyginamąjį įvartį, o antrame kėlinyje buvo pakeistas. Taigi, pasirodymas nesėkmingas. Įdomu, ar Cs. Laszlo bus atlaidus ir suteiks antrą šansą G. Vičiui?

Futbolas.lt siūlo iš dešinės į vidurį perkelti Saulių Mikoliūną. Nors G. Vičius yra labiau griovėjas, o S. Mikoliūnas kūrėjas, visgi Graikijos rinktine ne ta, nuo kurios atakų reikės atsimušinėti visas 90 minučių.

Tokiu atveju dešiniame krašte nuo rungtynių pradžios galėtų žaisti Deividas Česnauskis, vis dar nelengvai pelnantis šio trenerio pasitikėjimą. Kairėje rungtynes tikriausiai pradės kitas brolis Edgaras Česnauskis.

Puolimas. D. Šemberas su R. Radavičiumi rūpintųsi gynybinėmis funkcijomis, o S.Mikoliūnas galėtų tapti jungiamaja grandimi tarp saugų ir puolėjų. Juo, žinoma žais Darvydas Šernas, galintis staiga spurtuoti.

Tačiau tai tik pasvarstymai. Labiausiai tikėtina, kad Cs. Laszlo S. Mikoliūną paliks dešinėje, D.Česnauskį - ant suolo, o po D. Šernu jau nuo starto mes Arvydą Novikovą, palikusį gan neblogą įspūdį per tas 35 žaidimo minutes penktadienį.

O gal rungtynes pradės analogiškas vienuoliktukas kaip ir penktadienį? Būtų pernelyg nuspėjama. Be to, ir pats treneris žadėjo pasikeitimus.

Neesant Tomui Danilevičiui ir Tadui Labukui, savo šanso sulauks ir Andrius Velička. Pagal situaciją - galbūt ir Deivydas Matulevičius. D.Česnauskis pasirodys antrame kėlinyje ir keis A. Novikovą (į vidurį perstumiant S. Mikoliūną), o G. Vičius turėtų pavaduoti R. Radavičių, kurio laukia itin sunkios rungtynės ir daug juodo darbo.

Futbolas.lt variantas:

Vartininkas - Žydrūnas Karčemarskas

Vidurio gynėjai - Arūnas Klimavičius ir Marius Žaliūkas

Krašto gynėjai - Vytautas Andriuškevičius ir Valdemaras Borovskis

Atraminis saugas - Deividas Šemberas

Vidurio saugai - Ramūnas Radavičius ir Arvydas Novikovas

Krašto saugai - Edgaras Česnauskis ir Saulius Mikoliūnas

Puolėjas - Darvydas Šernas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.