Sekmadienio „El Clasico“: „Real“ viltys apginti čempionų titulą gali sudužti jau sezono starte

Ispanijos čempionate dar sužaisti tik šeši turai, o artėjant pirmajam „La Liga“ pirmenybių „El Clasico“ Madrido „Real“ treneris Jose Mourinho žino, kad pralaimėjimas gali reikšti prarastą titulą. Sekmadienį „Real“ su „Barcelona“ susitiks „Nou Camp“ stadione, kur Tito Vilanova mėgins atkeršyti J. Mourinho už pralaimėjimą 2:3 Ispanijos supertaurėje, rašo telegraph.co.uk.

Pirmasis „El Clasico“ šiame sezone įvyko Ispanijos supertaurėje. Mačą laimėjo „Real“, tačiau T. Vilanova auklėtiniai gali reabilituotis pirmajame „La Liga“ „El Clasico“.<br>AP
Pirmasis „El Clasico“ šiame sezone įvyko Ispanijos supertaurėje. Mačą laimėjo „Real“, tačiau T. Vilanova auklėtiniai gali reabilituotis pirmajame „La Liga“ „El Clasico“.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 7, 2012, 12:35 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:31 AM

Vangus „Real“ startas puikią formą demonstruojantiems katalonams jau dabar leido turėti 8 taškų pranašumą, o pergalė namuose dar labiau padidintų atotrūkį.

11 taškų skirtumas „Real“ komandai gali tapti barjeru, kurio 49 metų trenerio J. Mourinho auklėtiniai nesugebės ištirpdyti. Nors visas sezonas – dar priešakyje, „Barcelona“ ekipos statistika negąsdina. Katalonai per tris sezonus pralaimėjo tik šešis „La Liga“ mačus, todėl „Real“, pradedant savaitgaliu, nebegali leisti prarasti nė vieno taško.

„Barcelona“ saugas Xavi sutinka, kad pergalė „El Clasico“ jo ekipai suteiktų neįtikėtinai didelį pranašumą, tačiau tikina, jog šiuo maču intriga nesibaigs.

„Tai gali būti septintoji pergalė iš eilės mums ir didelis smūgis Madrido ekipai. Tai būtų labai svarbus pranašumas, tačiau mes vis dar galime prarasti taškus, - kalbėjo 32 metų futbolininkas. - Kad ir kas nutiktų, dar liko visas sezonas. Žinoma, pergalė suteiktų pasitikėjimo, nes tai mūsų priešai nuo neatmenamų laikų ir jų galimybės apginti trofėjų būtų gerokai komplikuotos. Nepaisant to, visko gali nutikti. Tai yra „Real“. Praėjusiame sezone taip pat buvome favoritai, tačiau laimėjo jie“.

Balandžio mėnesį „Nou Camp“ stadione 2:1 pasiekta „Real“ pergalė J. Mourinho auklėtiniams leido įgyti septynių taškų pranašumą prieš „Barcelona“, kurią dar treniravo Josepas Guardiola. Šis skirtumas užkirto katalonams kelią kovoti dėl titulo bei užbaigė trejus metus trukusį „Barcelona“ dominavimą.

Tuomet pergalingą įvartį įmušė Cristiano Ronaldo, kuris šiandieną demonstruoja puikią formą – pastaruosiuose mačuose su „Deportivo La Coruna“ ir „Ajax“ jis atliko „hattrickus“.

C. Ronaldo dabar yra įmušęs 12 įvarčių (visuose čempionatuose – Red.), o jo didysis priešas Lionelis Messi – dviem mažiau.

Puiki C. Ronaldo sportinė forma džiugina „Real“ komandą, kuri buvo sukrėsta šio futbolininko pareiškimo, jog Madride jam „liūdna“.

Ši problema buvo viena iš daugelio, neleidusių „Real“ startuoti prideramai. J. Mourinho teko ne kartą abejoti savo žaidėjų atsidavimu darbui. Dėl čempionams netinkamo starto „Real“ dabar stengiasi atsigriebti ir ištaisyti visas klaidas, o pergalė paskutiniuose keturiuose mačuose, įskaitant galingą triumfą 8:0, reiškia, kad J. Mourinho savaitgalį ketina T. Vilanovai (44) suduoti tikrą smūgį.

Dar vienos pergalės savaitgalį laukiantis „Real“ saugas Xabi Alonso (30) teigė: „Laimėti būtų gerai, o pralaimėti – ne. Tai savaime aišku. Žinome, kad atsiliekame, todėl turime ir norime laimėti. Suprantame, kad rungtynės svarbios ir dėl to, jog tai - „El Clasico“.

T. Vilanovai rungtynėse su „Real“ teks verstis be kapitono ir gynybos vado Carleso Puyolio, kuris išsinarino alkūnę, o jo partneris Gerardas Pique Čempionų lygoje aikštėje nepasirodė dėl kojos traumos.

J. Mourinho didelių problemų komandoje neturi, todėl strategas galės į kovą pasiųsti praktiškai geriausią „Real“ sudėtį, su, veikiausiai, Kaka, pademonstravusiu, kad yra vertas žaisti startinėje sudėtyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.