Lietuvos futbolo rinktinė laužys Lichtenšteino gynybą?

Lietuvos futbolo rinktinės laukia trečiasis išbandymas 2014 m FIFA Pasaulio čempionato atrankos turnyre. Penktadienio vakare mūsiškiai sieks iškovoti tris taškus rungtynėse su Lichtenšteinu ir įrodyti, kad praėjusių metų nesėkmė buvo atsitiktinumas.

Lietuvos futbolo rinktinė bandys laužyti Lichtenšteino futbolininkų gynybą<br>V.Januškos/LFF.lt
Lietuvos futbolo rinktinė bandys laužyti Lichtenšteino futbolininkų gynybą<br>V.Januškos/LFF.lt
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 12, 2012, 3:32 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:58 AM

Treniravosi smūgius į vartus

Treniruotės lietingoje Bavarijoje ant minkštos ir permirkusios Lietuvos futbolininkams išėjo į naudą – panašios sąlygos laukia ir Lichtenšteine. Dvikovos išvakarėse Vaduce šiek tiek lynojo, o stipresnis lietus prognozuojamas rungtynių dieną.

Paskutinėje treniruotėje nemažai dėmesio skirta buvo smūgiams į vartus. „Treneris norėjo, kad daugiau pasmūgiuotume, kad pajaustume įvarčių skonį, - pasakojo gynėjas Tadas Kijanskas - Žaisime „pirmu numeriu“, todėl privalėsime mušti įvarčius. Manau, kad varžovai nekeis savo taktikos ir žais giliai atsitraukusi į gynybą.“

Pasak rinktinės vyriausiojo trenerio Csaba Laszlo, komanda treniruotėje buvo susikaupusi ir demonstravo pasitikėjimą savimi: „Tai labai svarbu norinti laimėti rungtynes. Turime galvoti apie tai kaip laimėti rytoj, o ne praeities nesėkmes.“

„Kas buvo jau nebegalime pakeisti, tačiau galime pakeisti ateitį. Trokštame įrodyti, kad nesame silpnesni ir turime laimėti tokias rungtynes, kad niekam nebekiltų klausimų“, - antrino gynėjas Marius Stankevičius.

Pasak komandos kapitono Tomo Danilevičiaus, žaidžiat su tokiais varžovais svarbu neskubėti: „Manau, kad įvartis anksčiau ar vėliau vis tek bus įmuštas. Pernai turėjome gerą pamoką ir tikiuosi, kad antrą kartą ant to paties grėblio neužlipsime.“

Prisimena ir puolėją iš Lietuvos

Kai Lietuvos rinktinė pirmą kartą žaidė Lichtenšteine 1997 m. (nugalėta 2:0), dvikova vyko Ešene, stadione be tribūnų. Šį kartą, kaip ir pernai, rungtynės bus žaidžiamos vaizdingoje vietoje esančiame „Rheinpark“ stadione iš kurio puikiai matosi Lichtenšteiną supantys kalnai.

Šveicarijos pirmosios lygos pirmenybėms pritaikytas jaukus „Rheinpark“ stadionas buvo atidarytas 1998 metais, vėliau išplėstas. Stadione yra beveik 6 tūkstančiai sėdimų vietų. Prognozuojama, kad šį kartą per susitikimą su lietuviais bus užpildyta mažiau nei pusė stadiono. Apie šimtą sudarys sirgaliai iš Lietuvos.

„Viltys yra nemažos, bet manau, kad ir lygiosios mums būtų gerai. Žinau, kad lietuviai sužaidė lygiosiomis su slovakais 1:1. Tai progresuojanti komanda, kuri turi naują trenerį. Rungtynės bus tikrai labai sunkios“, - interviu Futbolo.TV teigė Lichtenšteino „Vaterland“ dienraščio žurnalistas Ernstas Hasleris.

Tiek jis, tiek kiti vietos gyventojai gerai prisimena ne tik praėjusių metų tarpusavio rungtynes, bet ir gerai žino buvusį Lietuvos rinktinės puolėją Vaidotą Šlekį, kuris prieš dešimtmetį žaidė už „Vaduz“ klubą Šveicarijos lygoje.

Dvikovai teisėjaus arbitrų brigada iš Slovėnijos. Aikštės teisėju bus jaunas 32 metų arbitras Slavko Vinčičius, kuris jau viešėjo Lietuvoje per Panevėžio „Ekrano“ UEFA Čempionų lygos atrankos rungtynes su „Shamrock Rovers“.

Rungtynes nuo 20 val. 25 min. tiesiogiai transliuos „Lietuvos Ryto“ televizija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.