„El Clasico“ intriga: ar L. Messi pavyks pagerinti dar vieną rekordą?

Madrido „Real“ ir „Barcelona“ futbolininkų šį vakarą laukia ketvirtoji „El Clasico“ akistata šį sezoną.

Šią savaitę L. Messi turėtų oficialiai pratęsti savo sutartį su „Barcelona“ iki 2018 metų, o naujas įvartis į „Real“ vartus būtų tiesiog ideali dovana pažymėti šiai progai.<br>AP
Šią savaitę L. Messi turėtų oficialiai pratęsti savo sutartį su „Barcelona“ iki 2018 metų, o naujas įvartis į „Real“ vartus būtų tiesiog ideali dovana pažymėti šiai progai.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 30, 2013, 6:54 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 10:30 PM

Madrido „Santiago Bernabeu“ stadione 22 val. Lietuvos laiku du garsiausi Ispanijos futbolo klubai žais pirmąsias Karaliaus taurės pusfinalio rungtynes.

„Barcelona“ puolėjas Lionelis Messi per „El Clasico“ mūšius jau yra įmušęs 17 įvarčių, todėl jis kels ypatingą grėsmę visiškai naujai „Real“ ekipos gynėjų grandžiai.

Raphaeliui Varane'ui dar tik 19-a metų, bet būtent šis jaunas futbolininkas iš Prancūzijos šį vakarą užims vidurio gynėjo vietą Madrido komandos starto sudėtyje.

Bet jis negali tikėtis nei portugalo Pepe (čiurnos trauma), nei ispano Sergio Ramoso ar portugalo Fabio Coentrao (abu – suspenduoti), nei greičiausiai – ir brazilo Marcelo pagalbos.

Ketvirtąjį „El Clasico“ mačą šį sezoną „Real“ priversta žaisti visiškai atnaujinta gynėjų linija.

Net vartuose nebus Ikero Casillaso, kuriam šią savaitę buvo atlikta lūžusio delnikaulio operacija.

„Be jokios abejonės, mūsų situacija yra labiau komplikuota dėl šių žaidėjų netekties. Būtų geriau, jeigu visi būtume sveiki“, - „El Clasico“ išvakarėse spaudos konferencijoje pripažino puolėjas Karimas Benzema.

„Nepaisant visų problemų, jie bus ypač pasiruošę kovai. Nėra jokio skirtumo, nes jie visi yra labai aukšto lygio žaidėjai“, - varžovų galimybių nemenkino „Barcelona“ treneris Jordi Roura.

Greta R. Varane'o „Real“ gynybos centre turėtų žaisti Albiolis arba Carvalho, o vartus greičiausiai gins Adanas.

Nebent Jose Mourinho šią misiją patikėtų komandos naujokui Diego Lopezui.

„Barcelona“ prieš „El Clasico“ neturi jokių bėdų, o L. Messi pasiruošęs dar vienam rekordui.

Per savo karjerą į „Real“ vartus argentinietis jau įmušė 17 įvarčių ir geriausių visų laikų „El Clasico“ snaiperių sąraše nusileidžia tik legendiniam „Real“ puolėjui Alfredo Di Stefano (18 įvarčių).

„Jis jau perrašė Pele, Mullerio, Cruyffo, Hugo Sanchezo, Platini ar Ronaldo rekordus, todėl pasiruošęs sukurti dar vieną legendą“, - pastebėjo Madride leidžiamas dienraštis „Marca“.

Šią savaitę L. Messi turėtų oficialiai pratęsti savo sutartį su „Barcelona“ iki 2018 metų, o naujas įvartis į „Real“ vartus būtų tiesiog ideali dovana pažymėti šiai progai.

Juolab kad „Santiago Bernabeu“ stadione argentinietis iki šiol jau yra pasižymėjęs 8 kartus.

„Čia – Messi teritorija“, - priminė „Sport“ žurnalistai, neatsitiktinai prisimindami 2009-ųjų gegužės 2-osios mačą, kai „Barcelona“ Madride sutriuškino šeimininkus net 6:2.

Tuomet net „Real“ sirgaliai išlydėjo L.Messi ovacijomis. Tokios garbės iki tol buvo sulaukęs tik Ronaldinho, kai 2005-aisiais „Barcelona“ iš „Santiago Bernabeu“ išsivežė pergalę 3:0. Dar vienas futbolo stebuklas, kurį L. Messi taip pat pasistengė pakartoti.

Tiesa, „Barcelona“ yra laimėjusi vienintelį iš pastarųjų penkių „El Clasico“mūšių.

Šį sezoną „Barcelona“ 3:2 laimėjo pirmąsias Ispanijos Supertaurės rungtynes (2012 m. rugpjūčio 23 d.), po to „Real pasiekė revanšą 2:1 per atsakomąją dvikovą (2012 m. rugpjūčio 29 d.), o trečiasis „El Clasico“ per Ispanijos lygos mačą baigėsi 2:2 (2012 m. spalio 7 d.).

Be šio vakaro dvikovos „Real“ ir „Barcelona“ šį sezoną susitiks dar du kartus. Vasario 27-ąją Barselonoje bus žaidžiamos antrosios Karaliaus taurės rungtynės, o kovo 3-ąją Madride – Ispanijos čempionato 26-ojo turo mačas.

Numatoma „Real“ sudėtis: Adanas (D. Lopezas) - Arbeloa, Varane'as, Albiolis (Carvalho), Essienas - Khedira, Xavi Alonso - Callejonas, Ozilas, C.Ronaldo – Benzema.

Numatoma „Barcelona“ sudėtis: Pinto - Adriano (Alvesas) , Pique, Puyolis, Jordi Alba - Xavi, Busquetsas, Fabregas - Pedro, Messi, Iniesta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.