Po „El Clasico“ - pagyros devyniolikmečiam gynėjui R. Varane'ui

Trečiadienio vakarą Ispanijos Karaliaus taurės turnyro pusfinalis Madride tarp Madrido „Real“ ir „Barcelona“ komandų baigėsi taikiai 1:1, o po rungtynių daugiausia buvo kalbama apie „Real“ gynėją Raphaelį Varane'ą, kuris rungtynių pabaigoje išlygino rezultatą.

Įvartį pelnęs R. Varane'as sulaukė ir varžovų pagyrų.<br>AP
Įvartį pelnęs R. Varane'as sulaukė ir varžovų pagyrų.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 31, 2013, 2:48 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 9:02 PM

Pirmieji į priekį išsiveržė „Barcelona“ futbolininkai. 50 minutę gavęs tikslų Lionelio Messi perdavimą, įvartį į „Real“ vartus pasiuntė Cescas Fabregasas. 60 minutę progą išlyginti rezultatą turėjo Cristiano Ronaldo, tačiau jo smūgis galva buvo netikslus.

Rungtynėms artėjant link pabaigos aikštės šeimininkams pavyko pasižymėti: 81 minutę po Mesuto Ozilo perdavimo rezultatą išlygino R. Varane'as.  Įvarčio autorius Raphaelis Varane, žinoma, buvo labai patenkintas savo pasirodymu: „Aš labai džiaugiuosi savo žaidimu. Man tai nepakartojamas ir labai įsimintinas vakaras. Įvartis į „Barcelona“ vartus yra svajonės išsipildymas. Aš vis dar negaliu tuo patikėti. Tai mano geriausios rungtynės, kurias žaidžiau Madrido klube.

Lygiosios nėra geriausias rezultatas mums, tačiau mūsų galimybės vis dar tokios pat kaip ir varžovų, viskas spręsis Barselonoje. Rūbinėje komandos draugai pasveikino mane su įvarčiu ir linkėjo ir toliau tobulėti.“

Madrido „Real“ trenerio asistentas Aitoras Karanka sakė: „Mūsų ekipa tikrai sužaidė gerai, kiekvienas puikiai atliko savo darbą, nepamirškime, kad mūsų komanda turėjo nuostolių prieš šias rungtynes.

Mes džiaugiamės sėkmingu ekipos žaidimu.“

A. Karanka gyrė prancūzą gynėją R. Varane: „Jis geriau sužaisti šių rungtynių negalėjo. Jam yra 19 metų ir jis šį mačą sužaidė idealiai. Gynėjas išlygino rezultatą, jis sustabdė daug pavojingų varžovų atakų. R. Varane'o pažanga yra akivaizdi, vaikinas turi galvą ant pečių ir ateityje jis tik tobulės.

Lygiosios Madride dar niekam nesuteikia pranašumo ir viskas spręsis po mėnesio. Dabar mes turime pailsėti ir galvoti apie būsimą mačą su „Granada“. Iki atsakomojo taurės rungtynių mačo dar daug laiko. Pirmasis susitikimas buvo įdomus visais aspektais“, - kalbėjo „Real“ trenerio asistentas.

„Real“ vartininkas Diego Lopezas prie komandos prisijungė sausio 25 dieną, paaiškėjus, kad ilgam iš rikiuotės iškrito Ikeras Casillasas. Vartininkas trečiadienį jau saugojo Madrido ekipos vartus ir ekipos rezultatu nebuvo nusivylęs.

„Prieš rungtynes jaučiausi ramiai, nes komandos draugai mane labai palaikė. Mes galėjome mačo pabaigoje nulemti rungtynių rezultatą, tačiau mums tai nepavyko. Finalo dalyvis spręsis Barselonoje“, - kalbėjo vartininkas.

„Barcelona“ trenerio asistentas Jordi Roura teigė, kad katalonų klubas buvo arčiau pergalės.

„Lygiosios yra geras rezultatas, žaidėme „Real“ aikštėje, o čia žaisti visada yra sunku. Ilgiau kontroliavome kamuolį ir sukūrėme daugiau progų nei varžovai. Gaila, nepavyko jų išnaudoti. Dabar turime susikaupti, sunkiai dirbti ir ruoštis atsakomosioms rungtynėms. Pranašumą turėsime mes, pasiekėme išvykoje įvartį“, - kalbėjo „Barcelona“ trenerio asistentas, kuris taip pat pažymėjo gerą devyniolikmečio R. Varane žaidimą.

„Barcelona“ saugas Cescas Fabregasas po rungtynių sakė, kad jo ekipa buvo geresnė ir buvo verta pergalės.

„Į Madridą atvykome pergalės ir jos siekėme, tačiau rezultatas kitoks. Atsakomosiose rungtynėse turėsime susikaupti ir sužaisti geresnes rungtynes.

Visada „El Clasico“ yra intriguojančios bei neprognozuojamos rungtynės. Manau, kad šis susitikimas tą dar kartą įrodė, ir žiūrovams mačas turėjo patikti“, - teigė C. Fabregasas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.