Viltis apginti titulą palaidojusi Dortmundo „Borussia“ komanda savaitgalį sieks antrosios vietos

Kol Miuncheno „Bayern“ komanda užtikrintai pirmauja Vokietijos „Bundesliga“ čempionate, žemiau jos darosi vis labiau karšta. Sekmadienį vokiečiai itin laukia čempionų Dortmundo „Borussia“ ir Lėverkuzeno „Bayer“ futbolininkų dvikovos, po kurios gali pasikeisti lyderių rikiuotė.

Dortmundo „Borussia“ ekipos treneris jau palaidojo viltis apginti čempionų titulą ir iškėlė naują tikslą – užimti antrąją vietą „Bundesliga“ čempionate.<br>AP
Dortmundo „Borussia“ ekipos treneris jau palaidojo viltis apginti čempionų titulą ir iškėlė naują tikslą – užimti antrąją vietą „Bundesliga“ čempionate.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 31, 2013, 10:32 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 8:26 PM

Praėjusiame sezone triumfavusi Dortmundo komanda nuo „Bayern“ atsilieka dvylika taškų ir vis dažniau kalbama, kad Jurgeno Kloppo auklėtiniams apginti trofėjaus nepavyks. Tačiau įgyti geresnes pozicijas „Borussia“ ekipa gali – ji tik tašku atsilieka nuo antrojoje pozicijoje esančios „Bayer“ komandos.

J. Kloppo kariauna po Naujųjų metų atrodo galingai – per pastaruosius du mačus ši komanda įmušė aštuonis įvarčius ir nepraleido nė vieno.

Praėjusiame sezone po žiemos „Borussia“ ekipa nepatyrė nė vieno pralaimėjimo ir iškovojusi 15 pergalių bei dvejas lygiąsias turnyro lentelėje aplenkė „Bayern“.

Tiesa, tuomet tarp ekipų buvo trijų taškų tarpas. J. Kloppas net ir pats pripažįsta, kad dabar geriausiu atveju Dortmundo klubas gali tikėtis antrosios vietos.

„Aš apskaičiavau. Mums reikia 51 taško. Tai reiškia, kad po 17 rungtynių turime išspausti viską. Tada reikia, kad dingtų „Bayern“ pranašumas. Reiškia, kad Miuncheno komanda daugiausia gali iškovoti 39 taškus. Ar tai realu? ne. Mintis, kad tapsime čempionais – juokinga. Dabar mūsų tikslas už nugaros palikti „Bayer“, - kalbėjo J. Kloppas.

„Bayern“ šeštadienį laukia rungtynės išvykoje. Ten Juppo Heynckeso kariauna susitiks su „Mainz“ ekipa. Intrigą kelia tai, kad pasklido kalbos, jog „Bayern“ stovykloje atsiranda nesutarimų. Arjenas Robbenas ir Mario Gomezas, kaip pranešama, nėra patenkinti, kad negauna žaisti.

M. Gomezas praėjusio savaitgalio rungtynėse aikštėje pasirodė tik 89 minutę, o A. Robbenas iš viso nežaidė.

„Suprantu, kad žaidėjai nėra patenkinti savo situacija, tačiau tai nieko nereiškia. Visi turi su tuo susitaikyti“, - kalbėjo J. Heynckesas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.