Prieš „El Clasico“ mūšį „Barcelona“ nerimavo dėl teisėjo, „Real“ treneris J. Mourinho juokėsi iš varžovų

Kai „Barcelona“ klubui įtarimų sukėlė teisėjas, Madrido „Real“ treneris Jose Mourinho nepraleido progos pasityčioti iš varžovų. Aistros prieš penktąjį šio sezono „El Clasico“ mūšį pamažu kaista.

„Real“ ir „Barcelona“ lyderiai C. Ronaldo ir L. Messi.<br>AP
„Real“ ir „Barcelona“ lyderiai C. Ronaldo ir L. Messi.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2013, 8:21 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 12:17 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Antradienio vakarą (22 val. Lietuvos laiku) „Real“ ir „Barcelona“ futbolininkai dar kartą susitiks „Camp Nou“ per atsakomąsias Ispanijos Karaliaus taurės pusfinalio rungtynes.

Pirmoji pusfinalio dvikova Madride baigėsi 1:1.

Jordi Roura mokosi labai greitai. „Barcelona“ trenerio asistentas iki šiol neturėjo daug patirties, kaip reikia bendrauti su žiniasklaida.

Bet laikinai perėmęs Katalonijos klubo vairą, kol Niujorke seilių liaukų vėžį gydosi Tito Vilanova, jis per mėnesį jau suspėjo suprasti, ką reikia kalbėti, atsidūrus prieš mikrofonų jūrą, kai laukia svarbios rungtynės.

Prieš antradienio dvikovą su „Real“ „Camp Nou“ stadione „Barcelona“ treneris pasiuntė nedviprasmišką signalą „El Clasico“ teisėjui Alberto Undiano Mallenco.

„Ne mums kalbėti, ar jis yra geras, ar blogas teisėjas, – vakar spaudos konferencijoje dėstė J. Roura. – Bet akivaizdu, jog kai dirba šis teisėjas, mūsų rezultatai yra prasčiausi negu tuomet, kai švilpia kitas. Kai šį sezoną pralaimėjome vienintelį „Liga“ mačą, dirbo būtent šis teisėjas. Mes iki šiol taip pat neužmiršome ir jo indulgencijos per Karaliaus taurės finalą su „Real“ prieš dvejus metus („Barcelona“ pralaimėjo 0:1). Tikiuosi, kad jo sprendimai šį kartą neturės įtakos mačo rezultatui“.

Netrukus po „Barcelona“ trenerio žodžių spaudos konferencijoje turėjo kalbėti „Real“ atstovas.

Nors Jose Mourinho beveik du mėnesius nuo žurnalistų buvo atsitvėręs tylos siena ir vietoj savęs bendrauti su žurnalistais siųsdavo asistentą, pirmąsyk nuo sausio 5-osios „Real“ treneris vėl turėjo ką pasakyti.

J. Mourinho nepraleido progos įkąsti varžovams.

„Aš norėčiau pasimokyti iš tų pamokų, kurias mums anksčiau suteikė „Barcelona“, – ironizuodamas kalbėjo portugalas. – Tai „Fair play“ (garbingo žaidimo – Red.) pamokos, kurios mus mokė nekalbėti apie teisėjus, nes taip jiems daromas spaudimas. Jos vertė mus nesimuliuoti ir, be abejo, mokė apie tai, kaip derėtų gražiai žaisti futbolą“.

Katalonai neatsitiktinai skersakiuoja į teisėją U. Mallenco.

Kai „Barcelona“ sausio 19-ąją pralaimėjo (2:3) Prieš Sent Sebastiano „Real Sociedad“ vienintelį mačą Ispanijos čempionate šį sezoną, rungtynėms vadovavo būtent šis arbitras. Bet dar įdomiau, kad U. Mallenco švilpė ir tuomet, kai „Barcelona“ patyrė 2 iš 3 savo pralaimėjimų per 15 dvikovų su „Real“ per pastaruosius 2,5 metų.

Nors Sent Sebastiane teisėjas pelnytai iš aikštės išvarė Gerardą Pique, dėl neįprasto „Barcelona“ žaidėjų nervingumo per šias „Liga“ rungtynes prisidėjo ir teisėjas.

J. Roura nerimas prieš dvikovą su „Real“ nebuvo laužtas iš piršto. Bet jis tikrai pakurstė ir aistras prieš būsimą penktąjį „El Clasico“ mūšį šį sezoną.

Per pirmąsias Ispanijos supertaurės rungtynes (2012 rugpjūčio 23 d.) 3:2 laimėjo „Barcelona“, o per atsakomąjį mačą (2012 rugpjūčio 29 d.) „Real“ pasiekė revanšą 2:1.

Ispanijos lygos dvikova „Camp Nou“ (2012 m. spalio 7 d.) baigėsi 2:2, o pirmasis Karaliaus taurės pusfinalio mačas „Santiago Bernabeu“ stadione (2013 m. sausio 30 d.) – 1:1.

Po antradienio dvikovos „Barcelona“ ir „Real“ futbolininkai jau kovo 2-ąją dar sykį susitiks „Camp Nou“ per Ispanijos lygos rungtynes.

Numatomos komandų sudėtys:

„Barcelona“: Pinto – D. Alvesas, G. Pique, C. Puyolis, J. Alba – S. Busquetsas, Xavi, C. Fabregas (arba A. Iniesta) – Pedro, L. Messi, A. Iniesta (arba D. Villa).

„Real“: D. Lopezas – F. Coentrao, S. Ramosas, Pepe, A. Arbeloa – Xabi Alonso, S. Khedira – C. Ronaldo, M. Ozilas, A. Di Maria (arba Kaka) – K. Benzema.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.