Varžovų tvirtovėje pergalę iškovojusi „Real“ pašalino „Barcelona“ iš Ispanijos taurės turnyro (video)

Ispanijos futbolo čempionato lyderės „Barcelona“ ekipos žaidėjai po atsakomųjų Ispanijos Karaliaus taurės pusfinalio rungtynių nuleidę galvą paliko aikštę. Jie patyrė skaudų pralaimėjimą savo aikštėje. Amžini jų varžovai Madrido „Real“ futbolininkai „Camp Nou“ stadione šventė pergalę 3:1 ir tapo pirmuoju finalo dalyviu.

"Barcelona" - "Real".<br>AP
"Barcelona" - "Real".<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 27, 2013, 9:44 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 12:02 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Rungtynės. Jau 14 minutę realizavęs 11 metrų baudinį „Real“ ekipą į priekį išvedė C. Ronaldo. 58 minutę jis pelnė antrąjį savo ir svečių komandos įvartį. Tolimą perdavimą gavęs A. Di Maria smūgiavo į vartus. Kamuolys nuo vartininko atšoko tiesiai C. Ronaldo, o šiam beliko nukreipti kamuolį į vartus. Po dešimties minučių „Real“ pergalė niekam nebekėlė abejonių. R. Varane'as galva pasiuntė kamuolį į vartus ir pelnė trečiąjį  „Real“ įvartį. Kai 89 minutę įvartį pelnė J. Alba, džiaugsmo „Barcelona“ stovykloje nebuvo. Katalonai savo aikštėje pralaimėjo 1:3.

Tradicija. „Real“ lyderis Cristiano Ronaldo, regis, pamėgo Barselonos „Camp Nou“ stadioną. Per 6 pastarąsias „El Clasico“ dvikovas su amžinais varžovais portugalas nė karto nepaliko „Camp Nou“ aikštės, nepasižymėjęs nors kartą ir iš viso į „Barcelona“ vartus įmušė 8 įvarčius.

Istorija. 37-ą kartą Ispanijos futbolo taurės turnyro finale žaisiantis Madrido „Real“ klubas trofėjumi džiaugėsi aštuoniolika kartų, o paskutinį sykį taurę iškovojo 2011-aisiais. 

Tai buvo jau 32-oji šių komandų dvikova taurės turnyrų istorijoje ir vienuoliktoji „Karališkojo“ klubo pergalė. Dar septyni susitikimai baigėsi lygiosiomis, o keturiolika rungtynių laimėjo „Barcelona“. 

Finalas. Antroji turnyro finalininkė paaiškės trečiadienį Sevilijoje, kuri vietos „Sevilla“ komanda bandys atsirevanšuoti Madrido „Atletico“ komandai už nesėkmę svečiuose 1:2.

Starto sudėtys

„Barcelona“: Jose Manuelis Pinto, Dani Alvesas, Gerardas Pique, Carlesas Puyolis, Jordi Alba, Cescas Fabregasas, Xavi, Andresas Iniesta, Lionelis Messi, Sergio Busquetsas, Pedro.

„Real“: Diego Lopezas, Raphaelis Varane, Sergio Ramosas, Fabio Coentrao, Alvaro Arbeloa, Sami Khedira, Cristiano Ronaldo, Mesutas Ozilas, Xabi Alonso, Angelis Di Maria, Gonzalo Higuainas.

Pirmasis kėlinys

2 min. Jau rungtynių pradžioje progą pasižymėti turėjo "Barcelona" lyderis L. Messi. Jo smūgiuotas kamuolys pralėkė šalia virpsto.

7 min. Dar viena pavojinga situacija prie "Real" vartų. Šį kartą į vartų plotą smūgiavo C.  Fabregasas.

13 min. Teisėjas užfiksavo G. Pique pražangą baudos aikštelėje ir skyrė 11 metrų baudinį į "Barcelona" vartus.

14 min. 11 metrų baudinį realizavo C. Ronaldo ir išvedė "Real"  į priekį 1:0. 

25 min

. Komandos apsikeitė atakomis, tačiau rezultatas liko toks pat.

37 min. Po pražangos prieš A. Iniestą, L. Messi kėlė baudos smūgį. Kamuolys skriejo greta virpsto.

45 min. Po pirmojo kėlinio "Real" futbolininkai į drabužinę išėjo pirmaudami 1:0.

Antrasis kėlinys

58 min. C. Ronaldo pelnė antrąjį savo įvartį šiose rungtynėse. 2:0. Tolimą perdavimą gavęs A. Di Maria smūgiavo į vartus. Kamuolys nuo vartininko atšoko tiesiai C. Ronaldo, šiam beliko nukreipti kamuolį į vartus.

68 min. 3:0. R. Varane'as galva pasiuntė kamuolį į vartus ir pelnė trečiąjį "Real" įvartį.

80 min.

Visi aikštės šeimininkų bandymai bent kiek sušvelninti rezultatą baigėsi nesėkmingai.

85 min. Aikštėje kilo susistumdymas tarp abiejų komandų žaidėjų. Jo centre atsidūrė skandalingai pagarsėjęs "Real" saugas Pepe.

89 min. 1:3. Rezultatą po tikslaus A. Iniestos perdavimo sušvelnino J. Alba.

90 min.

Rungtynės baigėsi 3:1. "Real" triumfavo "Camp Nou" stadione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?