R. Lewandowskį šlovina ir lenkai, ir vokiečiai (video)

Vokietijos Rūro srities laikraštis „Ruhr Nachrichten“ keturis lenko Roberto Lewandowskio įvarčius į Madrido „Real“ vartus pagerbė antrašte: „Lewandowski, Lewandowski, Lewandowski, Lewandowski!“. Puikus 24 metų Dortmundo „Borussia“ komandos puolėjo žaidimas Čempionų lygos pusfinalyje apsvaigino Vokietijos ir Lenkijos sporto apžvalgininkus.

"Lewandowskis neRealus", - taip apie Madrido "Real" duobkasį rašo lenkai.<br>AP
"Lewandowskis neRealus", - taip apie Madrido "Real" duobkasį rašo lenkai.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 25, 2013, 4:48 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 5:56 PM

Dviejų kaimynių žiniasklaida ėmė rungtyniauti, kuri įspūdingiau apdainuos R. Lewandowskio žygdarbį.

Lenkas pakeitė istoriją

Varšuva puolėjo pavardę jau įrašė į garsiausių šalies futbolininkų sąrašą. „To nepasiekė nei L. Messi, nei C. Ronaldo. Tai pasiekė lenkų puolėjas iš Dortmundo „Borussia“. Įmušė keturis įvarčius Čempionų lygos pusfinalyje. Ir įmušė Madrido „Real“ - tituluočiausiam pasaulio klubui, - trumpai ir aiškiai R. Lewandowskio pergalę pabrėžia „Gazeta Wyborcza“. - Po tokio vakaro neįmanoma pasakyti, kur yra R. Lewandowskio galimybių riba.“

Lenkų laikraštis primena, kad į „Real“ vartus per svarbiausias Europos klubų rungtynes net trijų niekas nesugebėdavo įmušti. „O „Borussia“ favoritus nokautavo 4:1! Jeigu per revanšo mačą neįvyks katastrofa, Dortmundo klubas žais finale gegužės 25 dieną Vemblio stadione“, - žurnalistai lenkus jau ragina dairytis bilietų.

Vokiečių „Kicker“ rašo, kad vokiškas finalas Londone yra labai labai arti. „Vokietija - 8, Ispanija - 1“, - sumuodamas rezultatus Miuncheno „Bayern“ pergalę (4:0) prieš „Barcelona“ futbolininkus dar primena vokiečių „Spiegel“.

Kitas Vokietijos laikraštis „Bild“ R. Lewandowskį vadina vakaro megažvaigžde: „Pirmasis vokiškas finalas po lenko įvarčių tapo labai tikėtinas.“

Prilygsta legendoms

Trys įvarčiai po grupės varžybų Europos taurės turnyre yra unikalus reiškinys, o keturis įvarčius vienas futbolininkas pusfinalyje pastarąjį kartą įmušė 1960 metais - Vengrijos futbolo legenda Ferencas Puskas, tada vilkėjęs auksinės Madrido „Real“ komandos marškinėlius“, - primena „Gazeta Wyborcza“.

Per Čempionų lygos gyvavimo istoriją nuo 1992 metų tik trys futbolininkai įmušė daugiau negu tris įvarčius per mačą - be R. Lewandowskio, tai pavyko vokiečiui Mario Gomezui ir du kartus argentiniečiui L. Messi.

Anot lenkų, per vieną vakarą taip stipriai Europos nepavyko apstulbinti net legendiniam Zbigniewui Boniekui, kuris Geriausio pasaulio futbolininko rinkimuose 1982 metais užėmė trečiąją vietą. Būtent tais metais Lenkijos rinktinė iškovojo skambiausią pergalę per šalies futbolo istoriją - pasaulio čempionate užėmė trečiąją vietą. Vilkėdamas Turino „Juventus“ aprangą 1984 metais Z. Boniekas laimėjo UEFA taurių laimėtojų taurės turnyrą ir Europos supertaurę, o 1985 metais - Europos taurę.

Lenkijos žurnalistai dabar drąsiai kalba apie tai, kad R. Lewandowskis tapo realiu kandidatu į „Auksinį kamuolį“ - geriausio pasaulio futbolininko titulą. „Ir tikriausiai šiuose rinkimuose jis surinks balsų“, - rašo „Gazeta Wyborcza“. Laikraštis pažymi, kad Europa lenkų puolėją tikrai turėjo pastebėti, jis - rezultatyviausias „Bundesliga“ futbolininkas, pelnęs bent po įvartį 12 rungtynių iš eilės ir artėjantis prie Gerdo Mullerio rekordo (įvarčiai 16 mačų iš eilės).

Aplenkė L. Messi

Prieš metus Čempionų lygos turnyre R. Lewandowskis pelnė tik vieną įvartį. Dabar jo sąskaitoje - dešimt. Daugiau už lenką yra įmušęs tik Cristiano Ronaldo - 12. Lenkai didžiuojasi, kad jų puolėjas aplenkė L. Messi (8 įvarčiai).

Pirmadienį anglų laikraštis „Guardian“ įvertino R. Lewandowskį 34 milijonais svarų sterlingų, užsimindamas, kad būtent tokią sumą už puolėją yra pasiryžęs pakloti „Manchester United“ treneris Alexas Fergusonas. „Po trečiadienio tokios sumos gali ir nebeužtekti“, - rašo Lenkijos sporto apžvalgininkai.

„Gazeta Wyborcza“ užsimena ir apie tai, kad neva Miuncheno „Bayern“ treneris Juppas Heynckesas prieš rungtynes prasitarė, jog bavarų klubas jau turi sutartį su R. Lewandowskiu.

Šią savaitę apie sutartį su „Borussia“ saugu Mario Goetze paskelbęs „Bayern“ informacijos apie R. Lewandowskį nepatvirtina, tačiau, jeigu tai būtų tiesa, Miunchenas „prasuko auksinį reikalą“. Mat po trečiadienio mačo Lenkijos puolėjo vertė pašoko ne vienu milijonu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.