Įdomūs faktai apie R. Lewandowskį

Robertas Lewandowskis per 90 trečiadienio vakaro minučių savo kainą pakėlė keletu, o gal net ir 10 milijonų. Lenkijos futbolo žvaigždė Čempionų lygos pusfinalio rungtynėse pelnė net keturis įvarčius ir padėjo Dortmundo „Borussia“ komandai sutriuškinti Madrido „Real“ 4:1.

Futbolo pasaulis linksniuoja R. Lewandowskio pavardę.<br>AP
Futbolo pasaulis linksniuoja R. Lewandowskio pavardę.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 26, 2013, 8:02 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 5:29 PM

24 metų puolėjas iš Varšuvos pakeitė Čempionų lygos istoriją - niekam nėra pavykę pelnyti keturių įvarčių į „Real“ vartus.

„Manchester United“, „Manchester City“, Londono „Chelsea“ ir Miuncheno „Bayern“ komandos atidžiai seka lenko judesius ant stadiono vejos, todėl neabejojama, kad futbolo milžinai po stebuklingo Čempionų lygos pusfinalio stos į dar atkaklesnę kovą dėl talentingo puolėjo.

„Neabejoju, kad jis liks“, - konkurentų ambicijas šaldo „Borussia“ treneris Jurgenas Kloppas. Ramų, inteligentišką ir talentingą puolėją vertina ir komandos draugai, ir varžovai.

Kas jis - Lenkijos rinktinės ir Dortmundo „Borussia“ komandos lyderis, rezultatyviausias „Bundesliga“ žaidėjas?

Trumpas žvilgsnis į Čempionų lygos pusfinalio didvyrį R. Lewandowskį.

Išskirtinumas

Šis žaidėjas yra ramybės įsikūnijimas ir tada, kai gauna puikią progą atakuoti. Jis yra drąsus ir velniškai greitas. Kartu jis yra nesavanaudiškas žaidėjas, kuriam svarbiausi – komandos interesai. Jis visada atiduos perdavimą komandos draugui, jei šis yra geresnėje pozicijoje pelnyti įvartį.

Neįvertinimas

Pradžioje žavesio buvo mažiau. Lenkijoje gerbiamas futbolo treneris Franciszekas Smuda, vadovavęs šalies rinktinei 2012 metų Europos futbolo čempionate, prieš ketverius metus treniravo Poznanės „Lech“ komandą ir sulaukė pasiūlymo atvykti į Pruškovo „Znicz“ klubo rungtynes. Garsus treneris sukorė ilgą kelią, kad pamatytų rungtyniaujantį tuo metu 20-metį R. Lewandowskį.

Tačiau praėjus vos 15 minučių nuo rungtynių pradžios F. Smuda šūktelėjo jį pakvietusiam treneriui: „Tu man esi skolingas pinigų už degalus! Jeigu aš norėčiau pasižiūrėti medžių, vykčiau tiesiai į mišką!“

Bet F. Smudos nuomonė vėliau pasikeitė, ir jaunasis puolėjas gavo kontraktą su „Lech“ ekipa. Per du sezonus R. Lewandowskis Poznanės komandai pelnė 32 įvarčius.

Kas dabar domisi šiuo žaidėju?

Ko gero, lengviau sudaryti sąrašą komandų, kurios nesidomėtų puolėju. Londono milžinai - „Chelsea“, „Tottenham Hotspur“ ir „Arsenal“, „Liverpool“, „Manchester City“, „Manchester United“. Žinoma, Miuncheno „Bayern“. Taip pat, Ispanijos futbolo grandai.

Šeima

Kaip tokiais atvejais dažniausiai būna, talentingas sportininkas genus perima iš sportuojančių tėvų. R. Lewandowskio tėvas Krzysztofas buvo Lenkijos dziudo čempionas, taip pat žaidė futbolą - atstovavo antrajame divizione rungtyniavusiai Varšuvos „Hutink“ komandai. Roberto mama Iwona buvo tinklininkė ir gynė Varšuvos AZS ekipos garbę.

Privatus gyvenimas

Panašu, kad R. Lewandowskis yra naminis paukštis ir labiau linkęs sėdėti namie. Jo sužadėtinė Anna Stachurska 2009 metų pasaulio karatė čempionate laimėjo bronzos medalį. Šią vasarą Varšuvoje įvyks poros vestuvės.

Beje, Anna padeda savo sužadėtiniui pasiruošti fiziškai, tobulinti judesius ore. Vokietijos žiniasklaida porą pakrikštijo „Lenkijos Beckhamais“.

Pinigai

Jo kaina rinkoje? Ne didesnė nei vertas jo talentas. Praėjusią vasarą puolėjas buvo vertinamas 30 mln. svarų sterlingų, tačiau šį sausį jo kaina futbolo rinkoje nukrito iki 18 mln. eurų. Jo kontraktas su Dortmundo „Borussia“ galioja iki kito sezono pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.