F.B.K. „Kaunas“ į ateitį žvelgia optimistiškai

Praėjusiais metais sirgalių iniciatyva įkurtas ir vis dar gyvuojantis Futbolo bendruomenės klubas (F.B.K.) „Kaunas“, netrukus pradės naują sezoną aukštesnėje lygoje. Entuziastingas ir pasiaukojantis sirgalių darbas bei pastangos leido pratęsti futbolo istoriją Kauno mieste.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-04-30 12:09, atnaujinta 2018-03-07 12:29

2012-aisiais, nebelikus Kauno futbolo beisbolo klubo (Kauno FBK), ištikimiausieji sirgaliai „Kaunas Ultras“ įkūrė atskirą klubą pavadinimu F.B.K. „Kaunas“, kuris siekia pratęsti Geltonai Žalių tradicijas šalies futbolo padangėje. Nors klube neatlygintinai dirba patys sirgaliai, turintis mažai patirties klubų valdyme, vis dėl to, laikinosios sostinės komanda naują sezoną pasitinka jau aukštesnėje lygoje.

„Praėjęs sezonas mums visiems buvo tikras iššūkis. Sunkiausia yra viską pradėti iš naujo, nuo nulio, tačiau įgavome daug naujos patirties, patyrėme daug iššūkių, mokėmės ir vis dar mokomės iš klaidų. Kauno apskrities futbolo federacijos (KAFF) pirmenybėse užėmėme 2-ąją vietą ir nors galbūt norėjosi būti pirmiems, manau, kad iš to sezono išspaudėme maksimumą. Pirmą sezoną vertinčiau stipriu devynetu“, - kalbėjo F.B.K. „Kauno“ vadovas Valdas Knyzelis.

Prioritetas – rasti naujus partnerius

Klubą įkūrę sirgaliai nuo pat pradžių aukojo savo asmenines lėšas, kad komanda galėtų egzistuoti ir varžytis miesto pirmenybėse ir nors buvo manoma, jog miesto bendruomenė, politikai bei verslo atstovai prisidės prie futbolo Kaune išsaugojimo, ir dabar klubą išlaiko pavienių sirgalių bei neabejingų asmenų skiriamos lėšos, nors klubo vadovas V.Knyzelis pripažįsta, jog nepakanka ir jų.

„Iš pat pradžių klubo finansinė situacija buvo stabili, tačiau vėliau tų lėšų vis trūkdavo ir trūkdavo, tad šiuo esame skolingi už aikštės nuomą, kuri buvo reikalinga tiek treniruotėms, tiek rungtynėms. Nepaisant to, mūsų prioritetas šiuo metu yra grąžinti visas skolas ir žinoma surasti partnerių, kurie prisidėtų prie mūsų klubo gyvavimo. Šiuo metu vedamos derybos su 3-4 potencialiais partneriais ir tikimės, jog viskas paaiškės jau artimiausiu metu“, - atviravo Geltonai Žalių vadovas.

Kalbėdamas apie naująjį sezoną, Valdas Knyzelis pabrėžė, jog klubo administracija ir toliau aktyviai sieks rasti partnerių, kurie prisidėtų prie futbolo Kauno mieste neišnykimo, o taip pat ir išsaugotų tradicijas, kurios laikinojoje sostinėje tęsiasi jau ne vieną dešimtį metų.

Miesto savivaldybė ir verslininkai nerodė dėmesio

Klubo vadovas apgailestauja ir miesto valdžios atsukta nugara ir abejingumu, pademonstruotu klubui. Pasak klubo direktoriaus V.Knyzelio, buvo ne vienas susitikimas su Kauno miesto valdininkais ir pokalbiai dėl pagalbos, tačiau pažadėję, jog padės, politikai savo pažadus netruko pamiršti. „Ketinome šiame sezone žaisti legendiniame S.Dariaus ir S.Girėno stadione, tačiau be miesto pagalbos, to neišgalime. Galbūt mes dar nesame tas klubas, kuriuo savivaldybė gali patikėti, tačiau tikėjomės nors menkiausio dėmesio“, - pasakojo atkuriamo klubo direktorius. „Taip pat buvome susitikę ir su miesto verslininkais, tačiau iš jų konkrečių pasiūlymų padėti klubui, taip pat nesulaukėme.“

Siekis - prasibrauti į penketuką ir laimėti namų rungtynes

Sportiniu aspektu, F.B.K. „Kauno“ futbolininkams bus keliamas tikslas papulti į pirmąjį turnyrinės lentelės penketuką, o taip pat laimėti visas namų rungtynes.

„Komandą atstovaujantys futbolininkai yra mėgėjai, todėl jiems kartais būna sunku derinti darbus ir futbolą, o prie viso to prisideda ir tam tikras spaudimas, atsakomybės jausmas, nes vyrai supranta, jog vilki Geltonai Žalius, F.B.K. „Kauno“ marškinėlius, juolab kitos komandos būtent dėl to dar labiau norės mus nugalėti ir mums „įkasti“, tačiau tikimės, jog mums pagelbės gausiai į stadioną keliausantys sirgaliai, nes tik su jų pagalba mes galėsime „pasiimti“ 3 taškus“, - apie komandai keliamus tikslus pasakojo klubo vadovas.

Tarpsezonio metu, komandą paliko nemažai futbolininkų, taip pat strategas Artūras Ramoška, kurie iškeliavo į aukštesnėse lygose besigrumiančius Lietuvos futbolo klubus, todėl atgimstančio „Kauno“ vadovams teko kamšyti ir atsivėrusias spragas komandos komplektacijoje, tačiau pavyko išspręsti ir tai, o komandai nuo šio sezono vadovauja treneris Audrius Statkevičius.

Strategas prisijungdamas prie F.B.K. „Kauno“ teigė, jog būtent iššūkis dirbti su šia komanda, o taip pat ir noras neleisti išnykti Geltonai Žaliems, suteikė entuziazmo, kurio reikia, norint dirbti šį darbą.

„Vyrai stengiasi, dirba, ruošiasi, tikrai su visais varžovais kovosime, žengsime į aikštę tik laimėti ir tikimės, jog sirgaliams padovanosime daug pergalių. Tikiuosi, jog būsime turnyrinės lentelės viršuje“, - pridūrė ekipos vyr. treneris A. Statkevičius.

Tikėjimas klubo šviesa ateitimi leidžia judėti į priekį

Pasak klubo vadovų, įkūrus naują futbolo klubą, netrūko skeptiškų nuomonių iš aplinkinių, kurie darė prielaidas, jog klubas greitai žlugs, o futbolas mūsų šalyje mažai kam įdomus, tačiau neblėstanti viltis ir noras darbais, o ne žodžiais kažko pasiekti, užgožė visas pašalines negandas. „Skeptiškų žmonių visad yra, tačiau aš visada atsakau, jog nebūna taip, kad besėdint sudėjus rankas, iš dangaus nukrinta milijonas. Kartais entuziazmas priblėsta, kuomet būna sunku, nes tai yra iš tiesų didžiulis ir sunkus darbas, tačiau širdyje vis dar rusena viltis, jog kažkam rūpi šis klubas, kažkam rūpi futbolas ir Kauno bendruomenė. Tikiu, jog sulauksime partnerių, su kuriais drauge galėsime pasirūpinti tuo, jog F.B.K. „Kaunas“ atsidurtų A lygoje ir galų gale – pratęsime Geltonai Žalią tradiciją“, - optimizmo neslėpė V. Knyzelis.

F.B.K. „Kaunas“, savo naująjį sezoną pradės jau šį penktadienį, Kauno NFA stadione, kur susitiks su kita legendine Lietuvos futbolo komanda – Kybartų „Sveikata“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.