Anglijoje futbolininkai gėjai bijo sirgalių reakcijos

Aštuoni aukščiausių Anglijos futbolo lygų žaidėjai rūbinėje susirinkus visiems komandoms draugams išdrįso žengti į priekį ir atskleisti, kad yra gėjai. Tačiau pasakyti žodžiai taip ir liko rūbinėse – homoseksualūs futbolininkai nesijaučia taip drąsiai, kad apie savo seksualinę orientaciją viešai prabiltų, ir baiminasi tūkstančių sirgalių reakcijos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 13, 2013, 4:18 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 8:33 PM

Jusinas Fashanu kol kas yra vienintelis profesionalus futbolininkas, kuris viešai prabilo apie savo homoseksualumą ir toliau tęsė karjerą. Tačiau papasakoti apie savo išgyvenimus jis nebegali – 1994-aisiais karjerą baigęs futbolininkas po ketverių metų pasikorė, rašo dailymail.co.uk.

Septyni iš aštuonių žaidėjų Profesionalių futbolininkų asociacijos (PFA) vadovui Clarke'ui Carlisle'ui yra pareiškę, kad nenori viešai atskleisti savo seksualinės orientacijos, nes baiminasi sirgalių ir žiniasklaidos reakcijos.

Britus apie homoseksualus savo populiariausiame sporte kalbėti paskatino „Sports Illustrated“ pasirodęs straipsnis, kuriame NBA krepšininkas Jasonas Collinsas atskleidė, kad yra gėjus.

Gėjų futbolininkų palaikymo tinklo vadovas Chrisas Basiurskis „Osberver“ teigė, kad jis žinojo apie futbolininkus, kurie yra homoseksualai.

„Yra žaidėjų, kurie neturi problemų už klubo ribų. Mes mėginame sukurti saugią atmosferą, tačiau šiuo metu tai dar yra didžiulis barjeras. Prabilęs futbolininkas sulauks daugybės dėmesio ir tada tai gali pakenkti jo žaidimui aikštėje. Be to, sirgaliai gali daryti spaudimą, žaidėjai gali prarasti trenerių pasitikėjimą“, - kalbėjo Ch. Basiurskis.

Vasario mėnesį apie tai, kad yra homoseksualus, pranešė „Leeds United“ žaidėjas Robbie Rogersas, tačiau 25 metų futbolininkas tai padarė tik tada, kai paskelbė apie karjeros pabaigą.

Tuomet R. Rogersas pareiškė, kad neįmanoma toliau žaisti futbolą, jeigu žinoma, kad esi gėjus. Prieš savaitę pradėta kalbėti, kad amerikietis gali sugrįžti ir žais „Los Angeles Galaxy“ ekipoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda