Po mačo „Bayern“ strategas J. Heynckesas liejo ašaras (video)

Menchengladbacho stadione pranešėjas prieš rungtynes tarp vietos „Borussia“ ir Miuncheno „Bayern“ komandų, žiūrovams priminė apie arenoje esantį svarbų asmenį.

Gali būti, kad po dramatiškos Miuncheno „Bayern“ pergalės 4:3 paskutiniame Vokietijos futbolo čempionato ture prieš Menchengladbacho „Borussia“ klubą baigėsi Juppo Heynckeso era „Bundesliga“ pirmenybių istorijoje, jeigu jis nuspręstų baigti savo trenerio karjerą.<br>AP
Gali būti, kad po dramatiškos Miuncheno „Bayern“ pergalės 4:3 paskutiniame Vokietijos futbolo čempionato ture prieš Menchengladbacho „Borussia“ klubą baigėsi Juppo Heynckeso era „Bundesliga“ pirmenybių istorijoje, jeigu jis nuspręstų baigti savo trenerio karjerą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-20 20:02, atnaujinta 2018-03-06 12:07

„Jis yra tikras „Borussia“ narys, tačiau sėdi ant svetimo suolelio. Heynckesas priklauso „Borussia“ šeimai“. Netrukus žiūrovai audringai pasveikino Miuncheno „Bayern“ strategą Juppą Heynckesą.

68-erių J. Heynckesas Menchengladbacho ekipoje 1964-aisiais pradėjo futbolininko karjerą, 1979 metais stojo ir prie komandos vairo.

Po dramatiškos Miuncheno „Bayern“ pergalės 4:3 paskutiniame Vokietijos futbolo čempionato ture prieš Menchengladbacho „Borussia“ klubą baigėsi Juppo Heynckeso era „Bundesliga“ pirmenybių istorijoje. Strategas anksčiau yra pareiškęs, kad daugiau niekada netreniruos jokios Vokietijos komandos.  

Iškovotas net 91 taškas ir praleista tik 18 įvarčių – tai „Bundesliga” rekordas, kurį J. Heynckesas pasiekė su čempione Miuncheno „Bayern“ ekipa jubiliejiniame 50-tame „Bundesliga” čempionate.

Bavarų ekipos strategas spaudos konferencijoje neslėpė savo emocijų.

„Tai ypatingas momentas man. Čia aš pradėjau savo žaidėjo karjerą. Čia prasidėjo mano ir trenerio karjera.

„Menchengladbacho sirgaliams noriu padėkoti, surengtas įspūdingas atsisveikinimas. Jie man pranešė, kad... - netrukus J. Heynckesas nutilo ir jo akyse suspindo ašaros, po pauzės tyliai tarė, - ...čia yra mano gimtinė“.

Žurnalistai spaudos konferencijoje ėmė ploti.

Treneris ranka perbraukė per veidą. Jo kolega, „Borussia“ strategas Lucienas Favre pakilo nuo savo kėdės, priartėjo prie J. Heynckeso ir patapšnojo per pertį.

„Bayern“ treneris paėmė stiklinę vandens ir atsigėrė kelis gurkšnius.

Po pusės minutės jis tyliai tarė: „Labai ačiū“.

Prieš mačą „Borussia“ klubo vadovai pasveikino „Bayern“ trenerį J. Heynckesą, įteikė jam gėlių bei paveikslą su jo nuotrauka iš jo futbolininko karjeros.

J. Heynckeso ateitis paaiškės birželio mėnesį.

„Šiuo metu visos mintys sukasi apie Čempionų lygos finalą. Svarbu yra gerai jam pasiruošti, kad laimėtume taurę. Menchengladbacho „Borussia“ yra tinkamas varžovas pasiruošti rungtynėms „Wembley“ stadione“, - teigė „Bayern“ treneris.

Ar J. Heynckeso trenerio karjera baigsis po šio sezono, paaiškėti turėtų birželio mėnesį, po Vokietijos taurės finalo, kur Miuncheno „Bayern“ klubas susitiks su „Stuttgart“ ekipa. Finalas vyks Berlyne birželio 1 dieną. Po jo gali laukti dar vienas emocianalus trenerio atsisveikinimas, tik šįkart ne tik su „Bundesliga“.

Paruošta pagal AP, portalo Welt.de informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.