„Ąžuolo“ mokyklos moksleiviai metė iššūkį ekraniečiams (video)

Prieš rūkymą ir kitus žalingus įpročius pasisakanti „Ąžuolo“ pagrindinė mokykla dieną be tabako nusprendė paminėti kartu su ekraniečiais. Mokyklos stadione draugiškas rungtynes sužaidė moksleiviai ir „Ekrano“ jaunimo ekipos futbolininkai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 22, 2013, 7:38 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:56 AM

Tiesa, šešiese aikštėje buvusiems ekraniečiams teko gerokai paplušėti, kad įveiktų „Ąžuolo“ mokyklos rinktinę, mat moksleiviai iš pradžių žaidė devyniese, vėliau jaunųjų futbolininkų aikštėje bėgiojo jau dvylika.

Beje, šioje mokykloje mokosi ir FKE vaikinų komandos gynėjas Aivaras Meškinis. Šį kartą jam teko žaisti kitoje barikadų pusėje, nei jo mokyklos mokiniai, o kartu su Aivaru dar rungtyniavo ir Lukas Žukauskas, Edvardas Tamulevičius, Laurynas Bratkauskas, Gotaras Vasiliauskas ir Mantas Tamoliūnas, o jiems dirigavo Dainius Gleveckas.

Komandos sužaidė du kėlinius po dvidešimt minučių. Po pirmos rungtynių pusės pirmavo „Ąžuolo“ mokyklos vaikai. Po pirmojo kėlinio FKE jaunimo komandos puolėjas Edvardas Tamulevičius tvirtino, kad žaisti mokyklos aikštėje nėra taip lengva.

„Labai sunkios rungtynės, aikštė neleidžia parodyt technikos. Varžovai matosi labai ruošėsi šioms rungtynėms, spaudžia mus, bet, nieko, gal antrą kėlinį atsigriebsim. Apsižiūrėjome aikštę, manau, kad antrą kėlinį žaisime geriau. Treneris sakė pabandyti juos paspausti, gal jie greičiau pavargs.

O šiaip stengsimės laimėti savo technika. Galvojome, kad jų kiekybinė nersvara įtakos neturės, bet pasirodo sunku šešiese žaisti prieš devynis, visur jų pilna“ - pirmą rungtynių pusę juokaudamas apibendrino E. Tamulevičius.

Antrajame kėlinyje įvarčių gausa neleido nuobodžiauti, moksleiviai pirmavo net 8:4, tačiau ekraniečiai atsitiesė ir finalinis švilpukas paskelbė, kad mačas baigėsi lygiosiomis 8:8, tad žaidėjai stojo mušti 11-os metrų baudinių. Čia geriau pasirodė jaunieji ekraniečiai, kurie vieno tikslaus smūgio persvara iškovojo pergalę.

„Smagiai sužaidėme. Gražūs šitokie socialiniai renginiai. Kuo daugiau tokių renginių reikia, gal tuomet ir rūkančių bus mažiau. O pergalė tai buvo sunki, daug žmonių mus aikštėje užpuolė. Išėjome kovoti dėl pergalės, bet tokios aplinkybės buvo, kad teko ir baudinius mušti.

Keli vaikai atrodė labai gerai, perspektyvūs žaidėjai. Gal kada pakeis mus, senius vadinamus“ – po rungtynių įspūdžiais dalijos FKE jaunimo ekipos vartų sargas Lukas Žukauskas.

„Ąžuolo“ mokyklos rinktinės gretose bene ryškiausiai buvo matomas šeštokas Mantas Maldžius. Vaikinas ne tik pelnė tris įvarčius, bet ir ne kartą pademonstravo gražų žaidimą.

„Manau, kad visai gerai žaidėme, sekėsi mušti įvarčius. Pats irgi įmušiau kelis kartus. Aš irgi lankau futbolą. Jau penkerius metus žaidžiu“ – pasakojo jaunasis futbolininkas.

„Noriu padėkoti „Ekrano“ komandai, vadovams, kad suteikė galimybę mūsų mokiniams sužaisti su „Ekrano“ jaunimu. Vaikams jie suteikė labai daug džiaugsmo ir neišdildomų įspūdžių, kurie liks visam gyvenimui.

Tokios akcijos tikrai labai sveikintinas dalykas. Savo žaidėjus galiu pagirti už pastangas ir ryžtą o ekraniečiams reikia padėkoti, kad leido mūsų vaikams įmušti įvarčių ir gerai praleisti laiką.“ - kalbėjo kūno kultūros mokytojas Raimundas Povilonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.