Tris įvarčius mušęs G. Sirgėdas: „Mano karjerai tai buvo labai reikšmingas čempionatas“

Po rungtynių su Portugalija Lietuvos U-19 rinktinės žaidėjai teigė, kad paskutinėje dvikovoje pritrūko jėgų, o savo pasirodymu čempionate neliko nusivylę.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 27, 2013, 5:58 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:52 PM

Lietuvos U-19 rinktinės saugas Gratas Sirgėdas:

„Rungtynes galėjome sužaisti ir geriau. Vis tik praleisti keturi įvarčiai nėra geras rezultatas. Džiaugiuosi, kad įmušiau, bet turbūt svarbiau buvo nepraleisti.

Per pirmą įvartį stengiausi atlikti pusiau perdavimą, pusiau smūgį. Per treniruotes tokią standartinę padėtį atlikome. Ruošėme ir kitą standartinę padėtį, po kurios įmušėme antrą įvartį. Smagu, kad pavyko įmušti man.

Man šis čempionatas daug reiškia, ypač asmeninei karjerai. Džiaugiuosi, kad galėjau padėti komandai.

Manau, kad čempionatas vykęs. Vis dėlto žaidėme prieš stipriausias Europos komandas. Tik paskutinėse rungtynėse pritrūko jėgų atsilaikyti. Portugalai fiziškai buvo stipriausia komanda, techniškai taip pat labai stiprūs, kiekvienas žaidėjas individualiai aukštos klasės.“

Lietuvos U-19 rinktinės saugas Donatas Kazlauskas:

„Neturėjome daug jėgų, bet atidavėme viską ką galėjome. Vis tiek žiūrovų susirenka, turime žaisti iš paskutiniųjų. Nepavyko, ką darysi. Kai einame prieš stipresnę komandą į priekį, gauname atgal. Tenka pripažinti, kad varžovai buvo stipresni.

Treneris minėjo, kad svarbu pradžioje nepraleisti. Tačiau išlaikėme blogą tradiciją pradžioje praleisti ir po to žaisti.

Man šios rungtynės buvo geriausios čempionate. Galbūt tiesiog buvo sėkminga diena. Krašte man žaisti geriau, nes nesu aukštas.

Ispanijos rinktinė atrodė geriausiai, tiesiog neduoda žaisti. Galbūt čempionatas būtų susiklostęs kitaip, jei nebūtume praleidę su Olandija paskutinę minutę. Tačiau visumoje komandos pasirodymą vertinu neblogai.“

Lietuvos U-19 rinktinės gynėjas Lukas Čerkauskas:

„Pirmose rungtynėse perdegiau, o antrose ir trečiose treneris nusprendė neleisti. Visada malonu pasirodyti aikštėje kai toks palaikymas. Ačiū sirgaliams už tokį palaikymą. Šiandien buvome mažiau susikaustę. Pirmose rungtynėse buvome šiek tiek išsigandę, dabar po truputį pripratome.

Po G. Sirgėdo įvarčio jaučiausi kaip laimėjęs čempionatą. Nesvarbu, kad įmušiau ne aš. Čempionatą baigiame pakeltomis galvomis, sužaidėme pagal savo galimybes, galbūt net jas ir viršijome. Žaidėme su Europos elitu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.