„Lech“ silpnosios vietos leidžia Vilniaus „Žalgiriui“ planuoti pergalę

Ketvirtadienį 19 val. 30 min. Vilniaus „Žalgiris“ stos į pirmąjį mūšį trečiajame Europos lygos atrankos etape su Poznanės „Lech“ klubu.

M. Zubas įžvelgia problemų Poznanės klube ir tiki savo auklėtinių šansais.<br>D. Umbrasas
M. Zubas įžvelgia problemų Poznanės klube ir tiki savo auklėtinių šansais.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Jul 31, 2013, 1:33 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:55 AM

Nors pastarąją savaitę daugiausiai kalbama ne apie būsimą dvikovą, o apie galimus neramumus dėl Lenkijos sirgalių, svarbiausias akcentas bus padėtas ant žaliosios LFF vejos, o ne tribūnose.

Varžovai turi problemų

„Lech“ klubo biudžetas – vienas didžiausių Lenkijoje. Be to, Poznanės futbolininkai yra vieni favoritų šalies čempionate.

Tačiau „Žalgirio“ treneris Marekas Zubas ne be pagrindo pakartojo puikiai žinomą frazę, kad žaidžia ne pavardės ar pinigai.

„Lenkai turi problemų, – rungtynių išvakarėse spaudos konferencijoje „Lech“ silpnąsias vietas vardijo M. Zubas. – „Lech“ ekipoje yra nemažai naujų žaidėjų. Bet komandai reikia laiko susilipdyti, jie dar tik ieško savęs. Be to, „Lech“ gretas išretino traumos. Mano nuomone, jie taip pat nėra geroje sportinėje formoje.“

Stratego žodžius patvirtina „Lech“ rezultatai Lenkijos pirmenybėse. Sezonas dar tik prasidėjo ir per dvejas rungtynes Poznanės ekipa pasiekė dvejas lygiąsias.

„Žalgiriui“ naudingos aplinkybės leidžia ne tik pasvajoti, bet ir realiai pagalvoti apie kitą Europos lygos atrankos etapą. Vilniečiai tiki, kad priešininkas tikrai pažeidžiamas, tik belieka tai įrodyti aikštėje.

„Abiejų komandų šansai – lygūs. Tikiuosi, kad rezultatas bus tenkinantis“, – pridūrė M. Zubas.

Tikslas – pergalė sausakimšame stadione

Koks rezultatas „Žalgirį“ tenkintų pirmosiose rungtynės namuose? „Ketvirtadienį noriu pergalės“, – šypsosi M. Zubas. Bet specialistas nėra kategoriškas.

„Jei norime patekti į kitą etapą, kuo aš tikiu, būtina laimėti. Pergalė – geriausias, tačiau lygiosios – geras rezultatas. Nepamirškime, kad tai bus tik pirmoji dvikovos dalis“, – pirmųjų rungtynių svarbos pernelyg nesureikšmino M. Zubas.

Tačiau svečiuose lauks ne tik išvykoms būdingas spaudimas, bet dar ir per 30 tūkst. aistringų „Lech“ ekipos sirgalių. Todėl „Miejski“ stadione „Žalgiris“ verčiau bandytų išlaikyti pirmose rungtynėse sukauptą persvarą, nei tik tuomet pradėtų bandyti ją įgyti.

Tiesa, M. Zubas Lenkijos gerbėjų armijos Poznanėje nesibaimina: „Nesvarbu, kad visi tie sirgaliai palaikys „Lech“. „Žalgirio“ žaidėjams tai taip pat bus į naudą. Mūsų futbolininkai galės pajusti tą tikrąją futbolo atmosferą.“

Puikios atmosferos strategas tikisi ir LFF stadione: „Geriausia, kad stadionas turbūt bus pilnas. Žaidėjui tai yra svarbiausias dalykas. Kai stadionas sausakimšas, atmosfera būna nuostabi. Manau, kad bus įdomus reginys.“

Praėjusį savaitgalį M. Zubas lankėsi „Lech“ ir Krokuvos „Cracovia“ rungtynėse Poznanėje. „Lech“ klubo nenaudai, „Žalgirio“ specialistas liko patenkintas matytu vaizdu.

„Manau, kad turime pakankamai jėgų, įgūdžių ir motyvacijos jiems priešintis bei pasiekti gerą rezultatą“, – optimizmo prieš akistatą neslėpė M. Zubas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.