Ketvirtadienį Marijampolėje paaiškės Europos jaunimo čempionai

Ketvirtadienį Marijampolėje finišuoja beveik dvi savaites Lietuvoje trukusi futbolo šventė – Europos jaunimo (iki 19 metų) vaikinų futbolo čempionatas. Finalo rungtynėse susikaus Europos čempionus ispanus nukarūnavusi Prancūzija ir turnyro staigmena tapusi Serbija. Dvikovos pradžia – 21 val. 45 min.

Prancūzai - finalo favoritai.<br>LFF archyvo nuotrauka
Prancūzai - finalo favoritai.<br>LFF archyvo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 31, 2013, 4:56 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:44 AM

Į finalą – iš vienos grupės

Tiek Prancūzijos, tiek Serbijos rinktinės iki finalo netikėtai nužygiavo iš čempionato B grupės, kurioje rungtyniavo kartu.

Prancūzai čempionatą pradėjo neįspūdingai – lygiosiomis 0:0 su Gruzija, tačiau pergalės 2:1 prieš Turkiją ir lygiųjų 1:1 su Serbija užteko patekti į pusfinalį. Jame prancūzai po pratęsimo 2:1 įveikė nugalėtojų titulą gynusią Ispaniją.

Serbijos komanda B grupėje 2:1 įveikė Turkiją, 1:0 Gruziją, o trečioje dvikovoje iškovojo lygiąsias 1:1 su prancūzais. Permainingame pusfinalyje su Portugalija serbai sužaidė lygiosiomis 2:2 ir laimėjo 11 metrų baudinių seriją.

Tarpusavio dvikovoje prancūzai pirmavo rezultatu 1:0 po Adrieno Honou įvarčio, tačiau rezultatą baudos smūgiu išlygino Marko Pavlovskis. Serbai tose rungtynėse pakeitė nemažai žaidėjų, nes siekė išvengti diskvalifikacijos dėl geltonų kortelių.

Varžovus gerai pažįsta

Trečiadienį Kaune abiejų ekipų treneriai ir kapitonai pasidalino mintimis su žiniasklaidos atstovais spaudos konferencijoje.

Prieš trejus metus šiame čempionate su kita prancūzų karta triumfavęs treneris Francis Smerecki prieš lemiamą dvikovą buvo atsargus ir kalbėjo, kad svarbiausia tai, jog finalas jau pasiektas.

„Serbijos rinktinė labai gerai organizuota. Jie turi komandos lyderį – Marko Pavlovski, kuris puikiai atlieka baudos smūgius. Tačiau nebūtinai sužibės tas žaidėjas, iš kurio tikimės. Labai gerbiame visą Serbijos komandą“, - teigė F. Smerecki.

„Žinau, kad bus labai sunkios rungtynės, prieš serbus jau žaidėme ir juos pažįstame. Ne kiekvieną dieną turi galimybę iškelti taurę virš galvos. Tai būtų puiku visam Prancūzijos futbolui“, - kalbėjo prancūzų kapitonas, „Athletic Bilbao“ gynėjas Aymeric Laporte.

Serbų stratego Ljubinko Drulovičiaus teigimu, abi komandos įveikė labai pajėgius varžovus pusfinaliuose. “Manau, kad komandos, kurios įveikė Ispaniją ir Portugaliją, nusipelno būti finale, - sakė L. Drulovičius - Bus labai įdomu. Nugalėtoją nulems mažos detalės.“

Pasak serbų kapitono M. Pavlovski, jis su komandos draugais jau pateko į Serbijos futbolo istoriją, nes šio čempionato finale serbai nėra žaidę. „Tačiau nenorime praleisti progos iškovoti ir patį trofėjų. Apie tai svajojau nuo vaikystės.“

Marijampolė – sėkminga serbams

Serbų saugas M.Pavlovski pasidžiaugė, kad finalo dvikova vyks būtent Marijampolėje: “Tai mums sėkmingas miestas, nes čia laimėjome abejas grupių etapo rungtynes, o taip pat pernai spalį. iškovojome dvi pergales kontroliniame turnyre.“

Abiejų komandų kapitonai liko patenkinti Lietuvoje suteiktomis sąlygomis. “Norėčiau padėkoti organizatoriams už sunkų darbą. Čia jaučiamės kaip namuose. Puikus viešbutis, geros treniruočių aikštės“, - teigė M. Pavlovski.

„Visa komanda jaučiasi maloniai, buvome gerai sutikti. Čia turime visas sąlygas – treniruočių aikštė netoli, yra vietos pasivaikščiojimui. Rungtynių aikštės taip pat geros“, - sakė A. Laporte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.