„Žalgirio“ sporto direktorius – apie burtus, reikalavimus atitinkantį stadioną ir šventę

Vilniaus „Žalgiris“ tvirtais žingsniais žygiuoja UEFA Europos lygos pagrindinių varžybų link. Nors ketvirtadienį vilniečiai Poznanėje pralaimėjo vietos "Lech" futbolininkams, namie išsaugoti „sausi vartai“ leido į kitą etapą žengti „Žalgiriui“.

Žalgiriečiams iki Europos lygos grupių varžybų liko vienas barjeras.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Žalgiriečiams iki Europos lygos grupių varžybų liko vienas barjeras.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 9, 2013, 6:15 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:04 AM

UEFA būstinėje penktadienį ištraukti Europos lygos ketvirtojo atrankos etapo burtai. Jie lėmė, kad žaliai-baltų laukia akistata su  „Salzburg“ (Austrija), rašo SportoTV.lt

Pavykus įveikti šį etapą, žalgiriečiams ne tik atsivers Europos lygos durys, tačiau klubo sąskaitą papildys net 1,3 mln. eurų, o grupės varžybose komandoms už pergalę bus papildomai skiriama - 400 tūkst., už lygiąsias - 200 tūkst. eurų. 

Apie galimybes žengti tolyn SportoTV.lt šnekėjosi su VMFD „Žalgiris“ sporto direktoriumi Mindaugu Nikoličiumi.   – Kaip vertinate burtus?

– Atkrintamųjų varžybų stadijoje visi 5 galimi priešininkai būtų gana rimti varžovai. Bet apskritai burtus vertinčiau teigiamai. Nemanau, kad „Red Bull“ ekipa yra žymiai pranašesnė už „Lech“ futbolininkus. Taigi tikrai turime galimybių istoriją kurti toliau. – „Žalgiris“ netrukus gali perrašyti Lietuvos futbolo istoriją. Tai lėmė puikus vilniečių žaidimas ar tiesiog priešininkai nedemonstravo savo geriausio žaidimo? – Kas liečia visus varžovus - tai čia jų problemos. Tuo tarpu mes pasiekėme savo piko stadiją, mums jau sezono vidurys ir esame sužaidę virš 30 rungtynių, tačiau kaip matote atrodome fiziškai neblogai. Nors likome vieninteliai lietuviai Europos fronte, tačiau džiugu, kad galime nešti Lietuvos vėliavą toliau.  – Ar LFF stadionas atitinka Europos lygos pagrindinių varžybų reikalavimus?

– Kiek žinau, taip. Lietuvos nacionalinė vyrų rinktinė žaidžia Pasaulio ir Europos čempionatų atrankos rungtynes būtent šiame stadione. Nemanau, kad kiltų kažkokių keblumų, rungtyniaujant bent jau grupės varžybose.  – Jei „Žalgiris“ patektų į Europos lygos pagrindines varžybas ar būtų ieškoma pastiprinimo užsienyje?

– Iki pirmadienio turime laiko registruoti naujus žaidėjus rungtynėms su Zalcburgo komanda. Tad tikėkimės išvysti ir naujų žaidėjų komandoje. – Pastarąsias kelias rungtynes LFF stadionas buvo sausakimšas. Ar futbolas vėl tampa įdomus Lietuvos žmonėms?

– Futbolas niekur nebuvo dingęs - jis visada buvo įdomus, tačiau žmonės nori rezultatų, nori džiaugtis pergalėmis. Mes savo ruožtų pasiekiame rezultatus, kuriame šventę miestui, todėl žmonės ir renkasi į stadioną. Visi puikiai žinome, kad LFF stadionas talpina ribotą žmonių skaičių - todėl bilietai tampa deficitine preke. – Paskutiniųjų rungtynių pabaigoje A.Velička buvo nubaustas abejotina raudona kortele. Ar ketinate apeliuoti šį teisėjų sprendimą?

– Po rungtynių kalbėjome su rungtynių arbitrais. Jie viską paaiškino, išreiškė savo poziciją ir buvo kategoriški. Su jų sprendimu mes sutinkame ir juo neapeliuosime. Belieka tik laukti kokios nuobaudos sulauks A.Velička. Visko gali būti, puolėjas gali sulaukti ir kelių rungtynių diskvalifikacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.