Lenkai renka parašus po lietuvių atsiprašymo laišku

Nemažai lenkų gailisi dėl Poznanės „Lech“ sirgalių elgesio rungtynėse su Vilniaus „Žalgiriu“, kai stadione šeimininkų aistruoliai išskleidė milžinišką plakatą „Lietuvių chame, klaupkis prieš lenkų poną“.

Lenkai internetiniame naujienų tinklalapyje sukūrė peticiją.Lrytas.lt nuotr.<br>Lrytas.lt nuotr.
Lenkai internetiniame naujienų tinklalapyje sukūrė peticiją.Lrytas.lt nuotr.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-10 00:30, atnaujinta 2018-03-02 00:58

Atsiprašydami lenkai „Gazeta Wyborcza“ internetinėje svetainėje netgi sukūrė viešą laišką, po kuriuo gali pasirašyti kiekvienas norintis. Tai padarydamas Lenkijos pilietis prisideda prie atsiprašymo lietuviams.

„Ketvirtadienį įvykusių Poznanės „Lech“ ir Vilniaus „Žalgirio“ rungtynių metu sirgalių asociacija „Wiara Lecha“ išskleidė plakatą su užrašu „Lietuvių chame, klaupkis prieš lenkų poną“. Tik paskutinis idiotas ir piktos valios žmogus galėjo sugalvoti tokį užrašą. Sirgaliai turėtų už šią šlykščią išdaigą atsiprašyti.

Tikimės, kad mūsų laišką pasirašys daug lenkų, taip pat ir tie, kas daugelį kartų gynė stadiono chuliganų smerktiną elgesį. Tikimės, kad laišką pasirašys Poznanės „Lech“ ir kitų Lenkijos futbolo klubų sirgaliai.

Šį kartą verta pamiršti apie tai, kas mus skiria, nes visiems mums rūpi geri santykiai su Lietuva ir lietuviais, mūsų kaimynais, su kuriais mus sieja tikrai daug. Gerų santykių siekė Lenkijos prezidentai Lechas Walesa, Aleksandras Kwašniewskis, Lechas Kaczynskis, o dabar – Bronislawas Komorowskis.

Surenkant kuo daugiau parašų po šiuo laišku, norime lietuviams parodyti, jog Lenkijoje nėra vietos primityviam, įžeidžiančiam lietuvių tautą, elgesiui“, - viešame laiške, išverstame į lietuvių kalbą, rašė lenkai.

Penktadienio vakarą po laišku buvo pasirašę per 5000 internautų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.