Vilniaus „Žalgiris“ sieks nustebinti Zalcburgo klubą

Be traumuotų žaidėjų, geros fizinės formos ir neklumpantys šalies čempionate – tai būsimi Vilniaus „Žalgirio“ varžovai paskutiniajame Europos lygos atrankos etape „FC Salzburg“ futbolininkai.

Vilniaus „Žalgirio“ komandoje jau treniruojasi puolėjas iš Prancūzijos Serge‘as Nyuiadzi.<br>R.Danisevičius
Vilniaus „Žalgirio“ komandoje jau treniruojasi puolėjas iš Prancūzijos Serge‘as Nyuiadzi.<br>R.Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Aug 20, 2013, 12:07 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:40 PM

Poznanės „Lech“ komanda negalėjo pasigirti šiais išvardytais aspektais. Todėl „Žalgirio“ strategui Marekui Zubui su austrais teks ieškoti kitų kelių pergalės link, kuri būtų istorinė – nė viena Lietuvos komanda dar nėra dalyvavusi Europos lygos grupės varžybose.

„Ši situacija kitokia. Mano nuomone, „Salzburg“ žaidžia geriau nei „Lech“, – spaudos konferencijoje antradienį pasakojo M.Zubas. – Be to, austrai turi daugiau potencialo. Apie biudžetų skirtumą nėra, ką kalbėti. Pinigai aikštėje nežaidžia.“

Lenkas pridūrė, kad „Salzburg“ žaidimo sistema nuo „Lech“ pernelyg nesiskiria.

„Žalgirio“ saugas Rytis Leliūga teigė, kad „Salzburg“ yra kur kas geriau pasiruošę nei „Lech“.

„Austrai paliko labai gerą įspūdį. Su tokia stipria komanda šiemet dar nežaidėme, – tikino R.Leliūga. – Jie jau dabar demonstruoja labai gerą formą. Stebėjome austrų žaidimą – kiekvienose rungtynėse „Salzburg“ muša maždaug po 3-4 įvarčius. Laukia sunkios rungtynės.“

Pirmąsias rungtynes žalgiriečiai ketvirtadienį žais Zalcburge. M.Zubas nenori iš Austrijos grįžti panarinęs galvą.

„Svarbiausia – nepralaimėti. Manau, kad bus idealu, jei grįšime į Vilnių su nulinėmis lygiosiomis. Mums reikia rezultato, kuris Vilniuje dar leistų kautis dėl patekimo į Europos lygos grupių varžybas“, – tvirtino M.Zubas.

„Žalgirio“ specialistas vylėsi, kad komandos pranašumu taps „Salzburg“ būtinybė švęsti pergalę.

„Kaip kalbėjau ir prieš rungtynes su „Lech“ komanda, „Salzburg“ yra favoritai ir privalo mus nugalėti. O mes galime pateikti staigmeną. Austrai jaus spaudimą. Juk niekas net negalvoja, kad jie gali pralaimėti“, – sakė M.Zubas.

R.Leliūga pabrėžė, kad „Žalgiris“ šiuo metu yra puikios formos. Geresnės, anot saugo, greičiausiai jau nebegalima pasiekti.

Vilniaus komandą sustiprintų nebent naujas žaidėjas. Pavyzdžiui, prieš rungtynes su „Salzburg“ „Žalgirį“ papildęs puolėjas iš Prancūzijos Serge'as Nyuiadzi.

Tiesa, naujokas dar nėra pasiruošęs žaisti visa jėga. Nors S.Nyuiadzi tikino padėsiąs, jei komandai jo prireiks, M.Zubas iš prancūzo didesnio indėlio laukia ateityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.