Vilniaus „Žalgiris“ į Austriją išsivežė ir naujoką

Naujasis „Žalgirio” puolėjas Serge'as Nyuiadzi tvirtina esąs pasirengęs padėti komandai Europos lygos rungtynėse Austrijoje su „Salzburg”, bet tikimybė rytoj išvysti jį aikštėje nėra didelė.

Naujasis Vilniaus „Žalgirio” puolėjas S.Nyuiadzi jau pratinasi prie komandos žaidimo.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Naujasis Vilniaus „Žalgirio” puolėjas S.Nyuiadzi jau pratinasi prie komandos žaidimo.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Aug 21, 2013, 8:48 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:18 PM

Ketvirtadienį mače Austrijoje Vilniaus „Žalgiris” gali mesti naują kortą, bet ar tai būtų tūzas, ar valetas, dar nėra aišku, rašo „Lietuvos rytas".

„Žiūrėsime, kokios naudos Serge’as suteiks komandai, – „Žalgirio” naujokui S.Nyuiadzi vakar įteikęs 99-uoju numeriu pažymėtus žalius marškinėlius sakė klubo sporto direktorius Mindaugas Nikoličius. – Tai tarsi pokeris ir mes tikimės išlošti šią partiją.”

Išėjo prancūzišką mokyklą

Afrikos valstybėje Toge gimęs, bet Prancūzijai atstovaujantis 21 metų puolėjas dalyvavo keliose „Žalgirio” treniruotėse ir su ekipa vakar iškeliavo į Zalcburgą.

„Esu puolėjas, bet galiu žaisti ir kairiajame, ir dešiniajame krašte, – save apibūdino S.Nyuiadzi. – Esu techniškas futbolininkas ir brandus taktiškai, nes išėjau Prancūzijos futbolo akademiją.”

Futbolo pradžiamokslį išėjęs Nicoje S.Nyuiadzi yra atstovavęs Prancūzijos jaunimo rinktinei, bet vyrų futbole dar nėra nieko pasiekęs.

Praėjusį sezoną jis pradėjo Sofijos CSKA klube. Bulgarijoje sužaidė 9 rungtynes, pelnė vieną įvartį ir buvo atleistas sausio mėnesį.

Pasiruošęs 70–80 procentų

Daugiau nei pusmetį puolėjas neturėjo progų žaisti, tad nėra pasiekęs geros sportinės formos.

„Aš esu pasirengęs gal 70–80 procentų savo galimybių, – vertino S.Nyuiadzi. – Bet jei komandai manęs prireiks, aš būsiu pasirengęs eiti į aikštę.”

Atakos smaigalyje liks lenkas

Vargu ar „Žalgiris” išbandys naujoką per vieną svarbiausių klubui sezono mačų, kai iki Europos lygos grupių turnyro etapo liko tik žingsnis.

Nors už susistumdymą su „Lech” žaidėju rungtynių Poznanėje pabaigoje raudonąją kortelę gavęs Andrius Velička turi praleisti mačą Austrijoje, „Žalgirio” treneris Marekas Zubas nėra linkęs rizikuoti.

Kaip įprasta, atakos smaigalyje turėtų žaisti vienintelis puolėjas Kamilis Bilinskis.

25 metų lenkas šį sezoną A lygoje yra pelnęs 14 įvarčių, o dar trys jo įvarčiai labai pravertė Europos lygos atrankos kovose, kuriose iki grupės turnyro „Žalgiriui” liko peržengti vienintelį barjerą.

M.Zubo teigimu, S.Nyuiadzi savo valandos dar reikės luktelėti.

„Jis nėra pasirengęs visu šimtu procentų, – apie naująjį puolėją sakė „Žalgirio” treneris. – Turėtų mums praversti ateityje, bet artimiausiose rungtynėse tikriausiai liks ant atsarginių suolo.”

Su klubu iki sezono pabaigos kontraktą sudaręs ir penktuoju „Žalgirio” legionieriumi tapęs S.Nyuiadzi irgi tikisi padėti komandai vėliau.

„Noriu padėti komandai laimėti Lietuvos pirmenybes. Nors Europoje mes nesame favoritai, pabandysime ką nors pasiekti”, – sakė puolėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.