Vilniaus „Žalgiris“ paskendo Zalcburgo įvarčių lietuje

Ketvirtadienį Lietuvoje prapliupęs lietus išpranašavo įvarčių lietų ir Zalcburge. Austrijoje Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai 0:5 (0:3) turėjo pripažinti vietos „Salzburg“ pranašumą.  

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Aug 22, 2013, 8:26 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:18 PM

Mareko Zubo auklėtiniai atsilaikė beveik pusvalandį. Tačiau stebint žaidimą buvo akivaizdu, kad „Salzburg“ įvartis į „Žalgirio“ vartus – jau tik laiko klausimas.  

Įvarčių lietus prapliupo 29 minutę, kai pirmą kartą pasižymėjo Jonathanas Soriano. Dar po aštuonių minučių puolėjas smūgiu galva nuginklavo „Žalgirio“ vartininką Arminą Vitkauską ir antrą kartą, o 40 min. vilniečių gerbėjus už galvos privertė griebtis tikslus Sadio Mane smūgis.   

Keli lietaus lašai nukrito ir antrojo kėlinio viduryje – 63 min. J.Soriano savo pasirodymą baigė „hattricku“ ir po kelių minučių ramiai sėdosi ant atsarginių suolo. Simboliška, bet jo keitimas buvo pažymėtas įvarčiu – 68 min. „Zalsburg“ įvarčių kraitį po kampinio padidino Martinas Hintereggeris.  

Atsakomosios rungtynės Vilniuje vyks kitą ketvirtadienį. Bet norint patekti į Europos lygos grupių etapą, „Žalgiriui“ reikia sukurti tikrą stebuklą ir atsirevanšuoti austrams bent penkiais įvarčiais. 

Statistika. Rungtynių skaičiai kalbėjo patys už save. „Salzburg“ iš viso atliko net 23 smūgius, iš kurių bent 14 skriejo į vartų plotą. Tuo metu „Žalgiris“ pasigyrė vieninteliu smūgiu į „Salzburg“ vartų stačiakampį. Austrai kėlė net 14 kampinių, lietuviai – keturis.

Nepasigailėjo. „Salzburg“ nepaliko žalgiriečiams jokių vilčių. Visas žaidimas vyko tik prie Lietuvos komandos vartų. Vien per pirmą kėlinį austrai į „Žalgirio“ vartus smūgiavo 14 kartų, 8 jų – į vartų plotą. Savo ruožtu, „Žalgiris“ pirmoje mačo pusėje nė karto neprivertė padirbėti varžovų vartininko ir realiausią progą susikūrė tik 49 minutę, kai po keitimo pasirodęs vilniečių naujokas Serge‘as Nyuiadzi smūgiu galva pataikė tiesiai į „Salzburg“ vartų sargą. 

 Įvarčių lietus. Antroje pirmojo kėlinio pusėje Austrijoje prapliupo įvarčių lietus. Per 11 minučių „Salzburg“ A.Vitkauską nuginklavo bent tris kartus – 29 ir 37 min. pasižymėjo J.Soriano, o 40 min. prie jo prisijungė ir S.Mane – 3:0. 

Pralaužė. „Salzburg“ futbolininkai viena po kitos prie „Žalgirio“ vartų kūrė pavojingas progas. Buvo akivaizdu, kad įvartis brendo. Ir galiausiai pribrendo 29 minutę. Po reido iš dešiniojo krašto, gavęs puikų perdavimą į vartus kamuolį nestipriai pamušė „Salzburg“ puolėjas Jonathanas Soriano.  

Startas. „Salzburg“ futbolininkai parodė, kas yra šeimininkai. Jau nuo pirmųjų minučių austrai spaudė vilniečius ir prie „Žalgirio“ vartų kūrė įtampą  – tiek smūgiais, tiek keliamais kampiniais. Tačiau Lietuvos čempionato lyderiams pavyko atsilaikyti pirmąsias 15 min. Pora kartų kaip reikiant teko padirbėti vartininkui A.Vitkauskui, bet jis žaidė patikimai. Savo ruožtu, „Žalgiris“ šeimininkus bandė nustebinti kontratakomis. 

Sudėtis. Žalgiriečiai rungtynėms paruošė tokį vienuoliktuką – A.Vitkauskas, A.Skerla, G.Freidgeimas, E.Vitkūnas, L.Peričius, M.Kuklys, R.Leliūga, P.Komolovas, V.Šilėnas, A.Žulpa, K.Bilinskis.

Antrasis kėlinys

 Po pertraukos M.Zubas iškart ėmėsi veiksmų. Krašto saugus R.Leliūgą ir V.Šilėną pakeitė P.Janušauskas bei S.Nyuiadzi. 

49 min. pirmą realią progą įmušti turėjo „Žalgiris“. Tik ką aikštėje pasirodęs S.Nyuiadzi po kampinio galva smūgiavo tiesiai į „Salzburg“ vartininką. Kitoje atakoje vos ketvirto įvarčio nepasiuntė Zalcburgo klubas. 

51 min. S.Mane turėjo bene šimtaprocentinę progą, bet antru savo įvarčiu sirgalių nenudžiugino. 

59 min. netoli vartų varžovo gynyboje įstrigęs K.Bylinskis iš dešiniojo krašto sugebėjo pavojingai smūgiuoti, bet kamuolys skriejo šalia kairiojo virpsto. 

63 min. J.Soriano neužteko dviejų įvarčių. Puolėjas pasižymėjo „hattricku“ – po perdavimo iš dešiniojo krašto, futbolininkas „uždarė“  perdavimą ir pasiuntė jau ketvirtą įvartį į „Žalgirio“ vartus“.

68 min. po kampinio M.Hintereggeris galva padidino „Zalsburg“ įvarčių kraitį 5:0.  

74 min. kamuolys vėl atsidūrė „Žalgirio“ vartų tinkle, bet teisėjai užfiksavo nuošalę. 

Per likusį laiką  „Zalsburg“ dar keletą kartų užkūrė pirtį žalgiriečiams. Tiesa, įvarčiu nesibaigė nė vienas austrų išpuolis. Finalinis teisėjo švilpukas palydėjo galvą nuleidusius vilniečius į rūbinę.

Pirmasis kėlinys

Pirmosiomis minutėmis žalgiriečiams teko atlaikyti austrų atakas. Tai padaryti pavyko. Savo ruožtu, lietuviai ieškojo progų kontratakuodami.

13 min. vartus teko gelbėti A.Vitkauskui. Jis atrėmė pavojingą K.Kamplio smūgį iš dešiniojo krašto.

16 min. A.Vitkauskas dar kartą atmušė austrų bandymą iš maždaug 11 metrų.

19 min.  „Salzburg“ turėjo puikią progą pasižymėti, tačiau prie pat vartų stovėjęs varžovų puolėjas nepataikė į kamuolį ir ja nepasinaudojo.

26 min. po eilinio „Salzburg“ išpuolio vėl savo talentą turėjo demonstruoti A.Vitkauskas. Austrai rengė atakas vieną po kitos. 

29 min. „Salzburg“ galiausiai „pramušė“ „Žalgirio“ vartus. Įvartį įmušė Jonathanas Soriano.

35 min. J.Soriano vos nepasižymėjo antrą kartą. Iš dešiniojo krašto smūgiuotas kamuolys skriejo per pusmetrį nuo „Žalgirio“ vartų.

37 min. J.Soriano greitai ištaisė savo klaidą. A.Vitkauskas traukė kamuolį iš vartų po priešininko smūgio galva, bet kamuolys jau buvo kirtęs vartų liniją.

40 min. Į žalgiriečių vartus krito ir trečias įvartis. Kontratakoje po puikaus perdavimo į baudos aikštelę pasižymėjo S.Mane.

45 min.  „Žalgiris“ nepriartėdavo prie šeimininkų vartų, o austrai ir toliau smaginosi mūsiškių baudos aikštelėje. A.Vitkauską jie bandydavo nuginkluoti kad ir smūgiais kulniuku. Vis dėlto pirmajame kėlinyje daugiau įvarčių nebebuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.