„Salzburg“ žaidėjų galvose – ne UEFA sprendimai, o įvarčiai

Būrys kostiumuotų vyrukų įžengia pro Vilniaus oro uosto atvykimo salės duris. Juos pasitinka trys dailios merginos, vaišinančios nemokamais energiniais gėrimais. Šyptelėję panelėms ir pasitaisę raudonus kaklaraiščius, žygiuoja į lauką, kur jų laukia specialiai užsakytas prabangus autobusas. Tai – ne į Lietuvos sostinę atvykę verslininkai, o „Red Bull“ dosniai remiami „Salzburg“ futbolininkai.

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Aug 28, 2013, 6:04 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:52 PM

Vilnių jie pasiekė nekaustomi jokios įtampos. Svečiams neaktualūs ir Sporto arbitražo teismo bei UEFA sprendimai, kurie gyvybiškai svarbūs Vilniaus „Žalgiriui“. Nors jie tiesiogiai liečia ir „Salzburg“ komandą, dėl to kvaršinti galvos nėra prasmės – pirmąją dvikovą austrai namie laimėjo net 5:0.

„Mano darbas – treniruoti komandą. Rūpintis užkulisiniais dalykais – jau klubo vadovų reikalas“, – bendraudamas su lrytas.lt, šyptelėjo „Salzburg“ strategas Rogeris Schmidtas.

Net ir penkių įvarčių atsarga neužmigdo Zalcburgo ekipos trenerių štabo. Todėl „Žalgiris“ gali nesitikėti, kad „Salzburg“ užsidarys savo aikštės pusėje.

„Mes visada puolame, – apie žaidimo planą ketvirtadienį portalui lrytas.lt pasakojo R.Schmidtas. – Tai yra mūsų komandos veidas. Visada siekiame atakuoti, būti aktyvūs. Taip mes žaisime ir Vilniuje.“

Link autobuso žingsniavę „Salzburg“ futbolininkai neslėpė geros nuotaikos. Jie juokais drausmino fotografą ir liepė nebefotografuoti.

Panašu, kad „Salzburg“ stovykloje – visiškas atsipalaidavimas. Tačiau R.Schmidtas teigia, kad neturėtų kilti problemų motyvuojant auklėtinius atsakomajai dvikovai. Esą komandą vienija svajonė žaisti Europos lygoje, tad būtina užbaigti pradėtą darbą iki galo.

„Padarėme didelį žingsnį Zalcburge, o dabar svarbu žengti ir antrą kartą“, – sakė R.Schmidtas.

Ar „Salzburg“ tikėjosi jau po pirmųjų rungtynių būti ramūs dėl patekimo į kitą etapą?

„Tiesiog pirmose rungtynėse gerai atlikome savo darbą. Buvome labai susikaupę. Be to, labai didelį darbą nuveikė komanda. Visa tai susidėjo ir taip išėjo, kad visiškai dominavome Zalcburge“, – pirmąsias rungtynes, kuriose „Žalgiris“ paskendo „Salzburg“ įvarčių lietuje, prisiminė R.Schmidtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.