N.Kesminas apie tai, kodėl UEFA gali neduoti „Žalgiriui“ vietos Europos lygoje

Futbolo ekspertas ir rungtynių komentatorius Nerijus Kesminas dar nesuskubo pirkti pergalės šampano po Vilniaus „Žalgiriui“ palankaus Sporto arbitražo teismo sprendimo, kuriuo buvo atmesta Stambulo „Fenerbahce“ apeliaciją dėl klubui UEFA skirtos dvejų metų diskvalifikacijos. N.Kesmino manymu, visai realu, kad UEFA neatvers žalgiriečiams durų į Europos lygos grupių varžybas.

Futbolo komentatorius N.Kesminas teigia, kad „Žalgiriui“ švęsti dar per anksti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Futbolo komentatorius N.Kesminas teigia, kad „Žalgiriui“ švęsti dar per anksti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Aug 28, 2013, 3:57 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:59 PM

Pasak futbolo komentatoriaus, UEFA diskvalifikuoto „Fenerbahce“ klubo kvota gali būti perleista ne „Salzburg“ komandai, bet kitai Turkijos ekipai. Tai reiškia, kad Austrijos klubas į Europos lygą patektų tik įveikęs „Žalgirį“ (pirmasis mačas baigėsi 5:0 „Salzburg" pergale).

„Gali būti taip, kad šalis nepraras to, ką jai iškovojo „Fenerbahce“, – remdamasis priimtais sprendimais praeityje, portalui lrytas.lt sakė N.Kesminas. – „Metalist“ klubo analogas nėra visiškai tikslus, todėl į „Fenerbahce“ situaciją UEFA gali pažiūrėti truputėlį kitaip.“

Futbolo specialistas nemano, kad „Žalgiriui“ koją gali pakišti reikalavimų neatitinkantis stadionas.

Anot N.Kesmino, panašių problemų dėl aikštės būtų galima rasti daugelyje kitų šalių, o jeigu reiktų, vilniečiai galėtų rungtyniauti Marijampolėje arba Kaune.

Ir nepaisant blogojo UEFA sprendimo scenarijaus galimybės, N.Kesminas viliasi išvysti „Žalgirį“ Europos lygos grupės varžybose.

„Tai ne tik pinigai „Žalgiriui“, bet taip pat ir pinigai Lietuvos futbolui. Be to, tai bus neįkainojama patirtis futbolininkams. Tačiau vėlgi, nesu įsitikinęs, kad bus būtent taip, kaip mes svarstome“, – liūdnų žinių iš UEFA, bendraudamas su lrytas.lt, baiminosi N.Kesminas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.