V.Venslovaitienė: „Logiškai svarstant, viskas turėtų dėliotis „Žalgirio“ naudai“

Lietuvos futbolą sukaustė laukimo metas. Trečiadienį Sporto Arbitražo teismas (CAS) suteikė galimybę mūsų šaliai pirmą kartą turėti klubą Europos lygos grupių etape. Ar taip ir nutiks – paaiškės ketvirtadienį, kuomet UEFA nuspręs, ar Vilniaus „Žalgiris“ galės užimti laisvą vietą antrajame pagal prestižiškumą Senojo žemyno klubų čempionate.

Vilniaus „Žalgiris" gali pakeisti Lietuvos klubinio futbolo istoriją.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Vilniaus „Žalgiris" gali pakeisti Lietuvos klubinio futbolo istoriją.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Aug 28, 2013, 2:39 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:02 PM

„Logiškai svarstant, lyg ir viskas dėliotųsi taip, kaip visi suprantame ir žinome - „Žalgirio“ naudai. Tačiau reikia sulaukti sprendimo. Tada viską ir žinosime“, - portalui lrytas.lt teigė Vilniaus „Žalgirio“ vykdančioji direktorė Vilma Venslovaitienė.

Tiek Lietuva, tiek „Žalgirio“ gerbėjai ir futbolininkai tiki, kad sostinėje išvysime ne vieną galingą klubą, tačiau V.Venslovaitienė siūlo kol kas emocijoms nepasiduoti.

„UEFA yra struktūra, kuri vadovaujasi labai griežtomis taisyklėmis. Dabar konkrečiai konstatuoti, kad žaisime, negaliu. Valdyba susirinks, nuspręs ir apie tai praneš“, - kalbėjo V.Venslovaitienė.

Ketvirtadienį Vilniaus „Žalgiris“ Europos lygos kvalifikacinio etapo atsakomosiose rungtynėse susitiks su „Salzburg“ klubu. Jau tuomet turėtų būti aišku, ar „Žalgiris“ žengs į Europos lygą, ar ne. Ar „Žalgiriui“ patekus į Europos lygos grupių etapą šis mačas gali netekti prasmės? V.Venslovaitienė tikina, kad taip kalbėti negalima.

„Tai rungtynės dėl garbės, dėl savivertės, dėl sirgalių. Ketvirtadienį vyks labai svarbus mūšis. Manau, kad vyrai padarys viską, kad ketvirtadienį laimėtų“, - teigė ji.

CAS trečiadienį atmetė „Fenerbahce“ klubo apeliaciją dėl UEFA sprendimo komandai uždrausti dvejiems metams žaisti Europos futbolo vadovybės organizuojamuose turnyruose – Europos lygoje ir Čempionų lygoje. Tai reiškia, kad automatiškai vietą Čempionų lygoje gavo Londono „Arsenal“, kuris, antradienį, dar kartą nugalėjo turkų klubą.

Čempionų lygos kvalifikacinį etapą pralaimėjusi komanda automatiškai patenka į Europos lygos grupių varžybas. Kadangi „Fenerbahce“ - diskvalifikuota, čia žengs „Salzburg“. Vilniaus „Žalgiriui“ turėtų automatiškai atitekti „Salzburg“ ir „Žalgirio“ dvikovos nugalėtojui skirtas kelialapis į grupės varžybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.