UEFA meta Vilniaus „Žalgirį“ į burtų mėsmalę (atnaujinta)

Vilniaus „Žalgirio“ klubo vadovai, žaidėjai, treneriai ir gerbėjai išgirdo UEFA žodį. Ketvirtadienį posėdžiavę UEFA atstovai nusprendė, kad iš turnyro išmestos Stambulo „Fenerbahce" vieta Vilniaus klubui nebus suteikta - kaip pirmasis paskelbė portalas lrytas.lt, į pagrindines Europos lygos turnyro varžybas „Žalgiris" turės galimybę patekti tik per papildomus burtus.

Vilniaus „Žalgiriui" reikia tikėtis palankių burtų.<br>M.Kulbio nuotr. iša archyvo
Vilniaus „Žalgiriui" reikia tikėtis palankių burtų.<br>M.Kulbio nuotr. iša archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 29, 2013, 3:45 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:21 PM

UEFA pritarė sprendimui, kad iš visų ketvirtojo etapo neperžengusių klubų burtų keliu bus išrinkta viena komanda, kuri ir tęs kovą grupės varžybose. Ketvirtajame etape kovoja 62 komandos.

Burtai bus traukiami penktadienį Monake 10 val. Lietuvos laiku.

Laisva vieta - po „Fenerbahce“ diskvalifikacijos

Tris Europos lygos atrankos etapus įveikę vilniečiai ketvirtajame susitinka su „Salzburg“, kuriam pirmajame mače išvykoje pralaimėjo 0:5. Todėl tiesioginį kelialapį „Žalgiriui" užtikrintų tik įspūdinga pergalė.

Anksčiau buvo spėjama, kad „Salzburg“ turėtų atitekti UEFA diskvalifikuoto „Fenerbahce“ klubo vieta, o „Žalgiriui“ – ta vieta Europos lygos grupės varžybose, kuri buvo numatyta Vilniaus ir „Salzburg“ poros nugalėtojui Europos lygos atrankoje.

Trečiadienį teismas Lozanoje atmetė Stambulo „Fenerbahce“ klubo apeliaciją dėl UEFA sankcijų.

Dar birželio 25-ąją UEFA Disciplinos komitetas dvejiems metams pašalino Turkijos komandą iš visų Europos taurės turnyrų, paaiškėjus, kad ji buvo įsivėlusi į sutartų rungtynių skandalą šalies čempionate.

Po CAS sprendimo galutinai įsigaliojus šiai bausmei, UEFA yra priversta pakoreguoti šių metų Europos turnyrų dalyvių sąrašus.

Čempionų lygos trečiajame atrankos etape „Fenerbahce“ futbolininkai įveikė „Salzburg“ (1:1 ir 3:1) ir po to nusileido Londono „Arsenal“ klubui (0:3 ir 0:2) kovoje dėl bilieto į pagrindinį turnyrą.

Čempionų lygos atrankos paskutiniajame etape pralaimėjusi ekipa iš karto patenka į Europos lygos grupių varžybas, todėl UEFA turėjo nuspręsti, kaip elgtis su „Fenerbahce“ skirta vieta.

Remiantis iki šiol pasitaikiusiais analogiškais atvejais, garantuota vieta Europos lygos grupės varžybose turėjo atitekti „Salzburg“ – buvusiems turkų varžovams Čempionų lygos atrankoje.

Jei pateks - stiprinsis

„Mes negalime niekam darytis įtakos. Sprendimą, kas žais, priims tik UEFA. Bet prisimindami ankstesnius precedentus tikimės, kad mums bus suteikta vieta Europos lygos grupės varžybose”, – anksčiau „Lietuvos rytui" yra sakęs „Žalgirio“  sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

Net po žiauraus antausio Zalcburge A lygos lyderiai neprarado pasitikėjimo savo jėgomis – Vilniaus futbolininkai  pasiryžę įrodyti, jog pralaimėjimas 0:5 buvo tik nelemtas atsitiktinumas, o grupės varžybose jie sugebės būti konkurencingi pajėgesniems varžovams.

„Jeigu mums nusišypsotų sėkmė, neabejoju, kad deramai atstovautume Lietuvą. Tikrai padarysime viską, kad mūsų rezultatai grupės varžybose būtų pozityvūs. Norime stiprintis, kad ten nebūtume tik mušami berniukai. Labiausiai mums reikia stiprinti saugų grandį. Preliminariai jau kalbėjomės su keliais žaidėjais. Mums reikia poros saugų ir puolėjo.  Tarp galimų kandidatų yra ir lietuvių”,– teigė M.Nikoličius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.